Foto: Publicitātes foto
Piektdien, 22.maijā, "Arēnā Rīga" notiks līdz šim vērienīgākais cīņas sporta pasākums Latvijā – cīņu turnīrs "KiWorld GP 2015 in Riga" pussmagā svara kategorijā (zem 77 kg). Turnīrā piedalīsies 26 sportisti no desmit pasaules valstīm, informē rīkotāji.

Sacensībās piedalīsies pasaules līmeņa KOK cīkstoņi Kriss Baja un Mateušs Kopjecs. Cīņu par pasaules čempiona jostu turnīrā uzsāks arī viens no septiņiem Latvijas komandas cīkstoņiem Jevgeņijs Aļeksejevs.

Holandietis Kriss Baja, kas KOK oficiālajā reitingā ieņem trešo vietu, tiksies ringā ar Latvijas cīkstoni Kristapu Bulmeistaru, kurš jau iepriekš piedalījies un izcīnījis uzvaru KOK turnīros.

Piektdien notikušajā preses konferencē noritēja pēdējā sportistu kontrolsvēršana, kur visi 13 cīņu pāri ieskatījās pretiniekam acīs pirms nākamās tikšanās cīņas ringā.

KOK jeb "King of Kings" ir plaši pazīstams cīņu turnīrs, kurā piedalās cīkstoņi, kas pārstav dažādas cīņu mākslas. Dinamisko kustību un aizraujošo cīņas veidu salikuma dēļ šīs cīņas ir īpaši izklaidējošas un baudāmas skatītajiem. KOK noteikumi nodrošina asām izjūtām un emocijām bagātas cīņas, jo paredz izvairīties no neizšķirta rezultāta - pēdējam raundam jābūt izšķirošam un jānosaka uzvarētājs.

Zīmolu KOK ("King of Kings") 2009.gadā dibināja Starptautiskā Busido federācija (IBF). KOK sacensību pamatelementi ir sitieni ar rokām un kājām, uzveicot pretinieku ar elementārākajiem cīņas mākslas paņēmieniem. 2014. gadā KOK kļuva par vadošo cīņas mākslas projektu Eiropā. IBF ir parakstījusi līgumu ar "Eurosport" un sacensības tiek pārraidītas 54 valstīs, sasniedzot vairāk kā 133 miljoni cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!