Foto: Publicitātes attēli
Par Latvijas čempionu skvošā jau trīspadsmito gadu pēc kārtas kļuvis Aleksandrs Pāvulāns, bet sievietēm Ineta Mackeviča čempiones titulu izcīnīja astoto reizi. Gan sievietēm, gan vīriešiem pjedestāls šogad identisks pagājušajām gadam. 15.Latvijas čempionāts skvošā notika 25. un 26. februārī Rīgā Zelta Boulinga un Skvoša centrā, kas tagad pārdēvēts par "Pepsi centru", informēja sacensību organizatori.

Kungiem Latvijas čempionāta medaļas tika visiem rīdzniekiem. Aleksandrs Pāvulāns finālā ar 3-0 pārspēja iepriekšējā gada sudraba medaļnieku Artūru Peredistiju, bronza Kasparam Purgailim.

Dāmu finālā liepājniece Ineta Mackeviča pārliecinoši pārspēja madonieti Lieni Riebu (3:0), kura iepriekš pusfinālā piecos sīvos geimos pārspēja jelgavnieci Baibu Lulli, kurai bronza.

Tā kā vairākkārtējā Latvijas čempione Ineta Mackeviča spēlē profesionāļu līgā (95.vieta PSA reitingā - kāpums par 16 vietām kopš pagājušā gada čempionāta) un regulāri startē PSA turnīros, Latvija pirmo reizi izmantojusi iespēju nacionālo čempionātu dāmu Open grupā pieteikt kā nacionālā līmeņa PSA reitinga turnīru ar balvu fondu USD 1000.

Latvijas čempionāts pulcēja spēcīgākos Latvijas skvoša spēlētājus, līdzšinējos čempionus un medaļniekus, kā arī daudzus amatieru skvoša spēlētājus.

Medaļas un kausi tika izcīnīti arī amatiergrupās. Sieviešu W2 grupā par uzvarētāju kļuva Oksana Daugoviča, vīrieši B grupā - Ēriks Tikaiže, C grupā - Māris Eliņš.

Jau ziņots, ka 18. februārī par junioru čempioniem skvošā atkārtoti kļuva jelgavniece Elīza Dombrovska un ķekavietis Jānis Plūme. Senioru grupā kausi rīdziniekiem - 35+ kategorijā uzvarēja jaunpienācējs Jānis Pudulis, 45+ grupā - Rinalds Krūklis, dāmu 35+ grupā - Ginta Sniedzīte.

Kopumā 15. Latvijas čempionātā skvošā piedalījās vairāk kā 120 dalībnieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!