Foto: stock.xchng
Latvijas golfa spēlētāja Krista Puisīte svētdien Floridā aizvadīja vēl vienu neveiksmīgu dienu Dāmu profesionālā golfa asociācijas (LPGA) nākamās sezonas kvalifikācijas turnīrā, tomēr kā pirmā valsts vēsturē izcīnīja daļēju ceļazīmi uz sacensībām.

Puisīte pirmās trīs dienas kvalifikācijas izšķirošajā kārtā aizvadīja ļoti pārliecinoši - pirmajās divās dienās 18 bedrītes izgāja ar 69 sitieniem, bet piektdien tika pie 70 sitieniem. Līdz ar to tobrīd latviete kopvērtējumā bija dalītā ceturtajā vietā.

Tomēr sestdien Puisītei 18 bedrīšu veikšanai bija nepieciešami 76 sitieni, kas lika atkrist uz dalītu 19.vietu un būt uz robežas, lai kvalificētos pasaules prestižākajai dāmu golfa tūrei. Savukārt svētdien viņai laukuma iziešanai bija nepieciešami pat 79 sitieni un sportiste kopvērtējumā atkāpās uz dalītu 44.pozīciju.

Pēc piecām sacensību dienām labākās 20 sportistes ieguva pilnvērtīgas ceļazīmes uz nākamās sezonas LPGA sacensībām, bet nākamās 25 golferes, kuru vidū bija arī Puisīte, tika pie daļēja statusa.

Četrās dienās Puisīte izpildīja 363 sitienus, kas bija trīs sitieni virs teorētiski nepieciešamās normas (PAR).

Ar 347 sitieniem sacensībās triumfēja Džeja Merija Grīna no ASV, bet labāko divdesmitnieku sasniedza sportistes ar 356 sitieniem.

Pērn augustā Puisīte kļuva par pirmo latvieti, kura piedalījusies LPGA etapā, tomēr toreiz ar augstiem rezultātiem neizcēlās. Šo sezonu viņa aizvadīja LPGA fārmtūres "Symetra" sacensībās, divus posmus noslēdzot labāko desmitniekā un sezonas kopvērtējumā pēc izcīnītajām naudas balvām ierindojoties 45.vietā.

Puisītei šī ir otrā profesionālā sezona.

Kā pirmā no Latvijas golfa spēlētājām par profesionāli kļuva Laura Jansone, kura šogad aizvada jau ceturto sezonu Dāmu Eiropas tūrē (LET).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!