Latvijas čempionvienības "Ventspils" galvenais treneris Romāns Grigorčuks pēc otrā titula izcīnīšanas divu gadu laikā pateicās savas komandas futbolistiem, kuri aizvadījuši fantastisku sezonu.
Jau ziņots, ka Latvijas futbola virslīgas spēlē trešdien "Ventspils" izbraukumā ar rezultātu 1:0 pieveica "Skonto" klubu, kārtu pirms "LMT Virslīgas" beigām nodrošinot čempiona titulu.

"Spēle jau viegla nekādi nevarēja būt, jo "Skonto" ir nopietns pretinieks un spēlēja uz uzvaru. Mums jau vispār vienmēr ar "Skonto" ir sīvas cīņas," pēc triumfa teica Grigorčuks. "Mūsu stratēģija pirms spēlēs arī bija spēlēt uz uzvaru, bet arī nemetāmies uz priekšu, jo tad zaudētu. Šoreiz nepieļāvām daudz kļūdas, bet par kļūdām šajā brīdī negribas vispār runāt - paši saprotiet."

"Un šoreiz arī negribas neko pārmest puišiem un varu tikai simtreiz pateikt viņiem paldies, jo šī sezona bija fantastiska," piebilda Grigorčuks. "Tāpat negribu kādu izcelt, jo labi visu sezonu nospēlēja komanda un uzvarējām kā komanda."

"Ventspils" galvenais treneris arī atzina, ka pagājušajā gadā titulu bija grūtāk izcīnīt - uz viņu bija lielāks spiediens, jo klubā prasīja Latvijas čempionu titulu. "Šosezon izmainījām spēlēs stilu, kas prasīja laiku, lai iespēlētos. Šogad arī nebija tāda spiediena, bijām iedzinēji, visu laiku skrējām pakaļa līderiem un beigās arī uzvarējām. 11 kārtas pirms sezonas beigām čaļiem teicu - ja uzvarēsim visās šajās spēlēs, kļūsim par čempioniem. Pietika ar desmit spēlēm."

Grigorčuks arī neslēpa, ka uz pēdējo spēli Daugavpilī ar vietējo "Daugava" dosies bez vairākiem līderiem. "Dosimies ar jauniešu komandu, lai redzētu, kādi viņi ir. Komandā esot vairāki labi puišu, jāveic ir selekcijas darbs un dažiem no viņiem vajadzētu pāriet uz augstāku līmeni."

Savukārt "Skonto" galvenais treneris Pols Ešvorts, neskatoties uz zaudējumu, pauda apmierinātību ar savu spēlētāju sniegumu. "Nospēlējām labi, pārņēmām iniciatīvu, bet tad ielaidām vārtus. Un pret "Ventspili" ir ļoti grūti spēlēt, kad viņi ir vadībā. Ventspilnieki šādos brīžos ļoti labi aizsargājas."

"Mums bija labas izdevības, taču "Ventspils" pelnīti uzvarēja," piebilda Ešvorts. "Plāns bija ātri iesist vārtus, taču tas neizdevās."

Ešvorts arī izteica cerību, ka komanda tiks pie medaļām, kaut gan situācija ir ļoti sarežģīta. Lai tiktu labāko trijniekā un iegūtu ceļazīmi uz Eirokausiem, "Skonto" pēdējā spēlē savā laukumā jāuzvar "Dinaburg" un jācer, ka "Rīga" nespēs uzvarēt pastarīti "Olimpu".

Tomēr Ešvorts nedomā atkāpties no amata, ja komanda pirmo reizi savā vēsturē neiegūs ceļazīmi uz Eirokausiem. Atbalstu Ešvortam pauda arī Grigorčuks. "Jāpauž atbalsts savam kolēģim, jo komanda ir ļoti progresējusi un rāda ļoti labu futbolu. Ir iesaistīti arī vairāki jauni futbolisti."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!