Foto: AP/Scanpix
Panākums "Arēnā Rīga" notikušajā Eiropas snūkera tūres Rīgas posmā ir labs atspēriens turpmākajai sezonai, sacensību organizatoriem atklāja tūres pirmā posma uzvarētājs Berijs Haukinss no Anglijas.

"Jūtos lieliski, jo uzvarēts sezonas pirmais posms. Tas ir labs atspēriens turpmākajai sezonai," pauda Haukinss.

Kā zināms, Rīgas posma sacensību fināla mačā svētdien ar piekto numuru izliktais 2013.gada pasaules čempionāta finālists Haukinss droši ar 4-1 apspēlēja Tomu Fordu, kuram sacensībās bija vien 52.numurs.

"Neuzskatu, ka pirms fināla aizvadīju labus mačus, varēju nospēlēt arī labāk," skaidroja Haukinss. "Finālmačā man pretī bija ļoti prasmīgs pretinieks, tāpēc priecājos, ka izdevās viņu pārspēt."

Kā ziņots, pirms tam pusfinālā Haukinss ar 4-1 apspēlēja 2006.gada pasaules čempionu Graiemu Dotu, bet Fords, kurš līdz šim karjerā ar augstiem panākumiem nav izcēlies, pusfinālā ar 4-1 pieveic citu angli Benu Volastonu, kuram bija 28.numurs.

Pagājusī sezona Haukinsam nebija diezgan veiksmīga, arī emocionālā ziņā sportists vairs neesot jutis kaisli spēlēt snūkeru.

"Pagājušajā sezonā bija brīdis, kad snūkers bija apnicis, tāpēc arī paņēmu nelielu pauzi," stāstīja Haukinss. "Šogad attieksme nav stipri mainījusies. Taču pēc vairākiem zaudējumiem sapratu, ka uzvaras man tāpat neviens neatdos. Ir jāstrādā."

Eiropas tūre ir sešu reitinga turnīru sērija, kas notiek sezonas garumā un noslēdzas ar lielo finālu. Tiesības spēlēt finālā iegūst 24 labākie spēlētāji - 16 spēlētāji pēc Eiropas tūres rezultātiem un astoņi spēlētāji no Āzijas tūres.

"Katru gadu mērķis ir viens - uzvarēt Eiropas tūrē. Protams, arī atsevišķi panākumi katrā posmā ir patīkami," norādīja Anglijas spēlētājs.

Kā ziņots, Rīgas posma astotdaļfinālā zaudējumus piedzīvoja gan šī gada pasaules čempionāta finālists Šons Mērfijs, gan pērnā gada šo sacensību finālists anglis Marks Alens, gan kādreizējais pasaules ranga līderis un 2011.gada pasaules vicečempions Džads Tramps.

Tikmēr trešo kārtu nepārvarēja pašreizējais pasaules čempions Stjuarts Bingems no Anglijas un šī posma pagājušā gada čempions Marks Selbijs, bet neveiksmi pirmajā kārtā cieta četrkārtējais pasaules čempions Džons Higinss no Skotijas, seškārtējais pasaules čempionātu finālists Džimijs Vaits un ilgstoši Latvijā dzīvojošais anglis Lūiss Džons Kalkuts.

Savukārt Latvijas sportisti Anna Prisjažņuka un Rodions Judins piedzīvoja zaudējumu pirmās kārtas spēlēs, bet pārējie Latvijas snūkera spēlētāji nepārvarēja kvalifikāciju.

Rīgā risinājās pirmais sezonas posms ar kopējo balvu fondu 125 000 eiro. Latvijā nozīmīgas sacensības snūkerā notika jau ceturto gadu pēc kārtas. 2012.gadā Daugavpilī tika aizvadīts Eiropas čempionāts amatieriem, bet 2013.gada decembrī turpat notika arī pasaules čempionāts amatieriem. Savukārt pērn Rīgā pirmo reizi notika kāds no Eiropas tūres posmiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!