Par Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Fīniksas "Coyotes" galveno treneri pirmdien oficiāli tika apstiprināts leģendārais spēlētājs Veins Greckis.
44 gadus vecais Greckis, kurš tiek uzskatīts par visu laiku izcilāko hokejistu, klubā ir arī viens no īpašniekiem. Tāpat līdz šim viņam bija sadarbība ar "Coyotes" hokeja jautājumos.

Kā pirmdien pavēstīja kluba priekšsēdētājs Stīvs Elmans, ar Grecki ir noslēgts beztermiņa līgums.

"Es dzirdēju cilvēkus jautājot, kāpēc viņš to grib darīt. Mana atbilde ir "Kāpēc nē? Tas ir tas, ko mīlu. Tas ir tas, ko zinu."," pēc apstiprināšanas jaunajā amatā teica hokeja leģenda Greckis. "Labā ziņa ir tā, ka tagad varēšu izbaudīt hokeju. Kad tu skaties, tu esi nervozs. Kad esi daļa no spēles, tu nenervozē."

1999.gadā pēc NHL aizvadītām 20 sezonām Greckis paziņoja par sportista karjeras beigšanu. Edmontonas "Oilers" sastāvā četras reizes Greckis ir izcīnījis Stenlija kausu. Tāpat viņam pieder visi NHL rezultativitātes rekordi - Greckis karjeras laikā ir guvis 894 vārtus, izdarījis 1963 rezultatīvas piespēles, kopā iegūstot 2857 rezultativitātes punktus.

NHL pēdējā notikušajā - 2003./2004.gada - sezonā pēc Boba Frensisa atlaišanas pēdējos divus mēnešus "Coyotes" galvenā trenera pienākumus pildīja Riks Bouness, kurš tagad būs viens no Grecka palīgiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!