Latvijas Hokeja federācijas un Basketbola savienības pārstāvji, tiekoties ar daudzfunkcionālās halles arhitektu un SIA “Multihalle” pārstāvjiem, apsprieda un norādīja sportistu nepieciešamības pirms halles celtniecības sākuma, informē "RKT - Publicitāte".
Tikšanās piedalījās 2006.gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanas izpilddirekcijas ģenerāldirektors Guntis Ulmanis, SIA "Multihalle" izpilddirektors Ivars Kalvišķis, projekta arhitekts SIA "Nams" direktors Māris Malahovskis, Latvijas Hokeja federācijas (LKF) izpilddirektors Māris Baldonieks un Basketbola Savienības (BS) ģenerālsekretārs Arvīds Grigalāvičus.

Tikšanās laikā LHF un BS pārstāvji interesējās par sportistu telpu izvietojumu, kā arī to funkcionalitāti, izraisot spraigu diskusiju par to, cik lielam jābūt ģērbtuvju skaitam paredzētajā hallē.

Tāpat tikšanās laikā LHF un BS pārstāvji ieteica, kāds aprīkojums ir nepieciešams sporta spēļu rīkošanai, lai varētu profesionāli un ērti spēlēt gan hokeju, gan basketbolu.

G.Ulmanis atzina, ka, iepazīstoties ar daudzfunkcionālās halles projektu, rodas priekšstats, ka pie šāda risinājumu halle varētu būt viena no labākajām pasaulē. G.Ulmanis uzsvēra, ka, novērtējot līdzšinējo Somijas un Latvijas labāko arhitektu darbu, ir pārliecināts, ka halles būvniecība ir neatgriezenisks process.

“Lai mazinātu un novērstu nepilnības halles celtniecībā, pēc tikšanās gan LHF, gan BS pārstāvji tika aicināti nosūtīt savus priekšlikumus un nepieciešamības halles telpu izvietojumā,” informē SIA “Multihalle” izpilddirektors Ivars Kalvišķis, piebilstot, ka priekšlikumi būtu jāiesniedz līdz 1.decembrim, tas ir divu nedēļu laikā pēc tikšanās.

I.Kalvišķis uzskata, ka šādas tikšanās ar potenciālajiem halles lietotājiem ir ļoti vērtīgas pirms halles celtniecības, lai jau laikus novērstu iespējamās nepilnības.

I.Kalvišķis atgādina, ka no 14.novembra līdz 7.decembrim, sāksies daudzfunkcionālās halles Skanstes un Grostonas ielā un tai pieguļošās teritorijas attīstības priekšlikuma sabiedriskā apspriešana. Projekta materiāli tiks izvietoti Rātsnamā, bet 7.decembrī plkst.15:00 Rīgas domē rīkos projekta apspriešanas sapulci.

“Paredzēts, ka projekta “Multihalle” celtniecība tiks sākta 2004.gada februārī vai martā, bet līdz tam tiks veikti zemes gabala ģeodēziskie izpētes darbi,” norāda I.Kalvišķis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!