Foto: AFP/Scanpix

Vācijas bokseris Marko Huks pirms 1. aprīlī gaidāmās cīņas izteicies, ka viņš sagādās lielas sāpes Latvijas bokserim Mairim Briedrim, raksta portāls "worldboxingnews.net".

Brieža cīņa ar Huku norisināsies 1. aprīlī Vācijas pilsētā Dortmundē. Sportisti sacentīsies par Pasaules Boksa padomes (WBC) pagaidu čempiona titulu pirmā smagā svara (līdz 90,7 kilogramu) kategorijā un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) čempiona jostu.

Huks ar jauno treneri Oktaju Urkalu esot aizvadījis ļoti smagu treniņnometni. Iepriekšējā cīņā novembrī, kurā Huks pieveica Dmitro Kučeru, viņš lauza plaukstas kaulu, tāpēc Vācijas bokserim bija jāpievērš īpaša uzmanība šim savainojumam. Šobrīd savainojums esot izārstēts, atzina pats Huks.

"Sāpes novembra cīņā bija lielas, bet, protams, es nevienā brīdī nedomāju padoties. Es ilgu laiku esmu profesionāli strādājis kopā ar savu bijušo treneri Ulli Vegneru, un mans sāpju slieksnis ir daudz augstāks nekā citiem cilvēkiem," sacīja Vācijas bokseris.

Huks skaidroja, ka bijušais treneris viņam bieži, arī cīņu laikā, atgādināja, ka drosmīgi cīkstoņi sāpes neizjūt. Briedis ir bokseris ar spēcīgu sitienu, un parasti tas nozīmē sāpīgus sitienus, taču Huks uzsvēra, ka viņu tas nebiedē.

"Es nepazīstu sāpes, bet manam nākamajam pretiniekam tā gluži nebūs," solīja Huks.

Patlaban 32 gadus vecais Huks profesionālajā boksā aizvadījis 44 cīņas, kurās ticis pie 40 uzvarām, 27 no tām noslēdzot ar nokautu, bet vienā duelī tika fiksēts neizšķirts. Savukārt 32 gadus vecais Briedis karjeras laikā ir uzvarējis katrā no 21 profesionālās cīņas, 18 gadījumos pretinieku nokautējot.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!