Pasaules čempions boksā smagajā svarā Pasaules boksa organizācijas (WBO) versijā krievs Sultans Ibragimovs sestdien nosargāja pasaules čempiona titulu, pieveicot Evanderu Holifīldu.
Amerikānis Holifīlds, kuram pēc nedēļas paliks 45 gadi, varēja kļūt par vecāko pasaules boksa čempionu smagajā svarā, tomēr 32 gadus vecais sāncensis viņu pieveica pēc punktiem. Divi tiesneši Ibragimovam deva uzvaru ar rezultātu 117-111, bet viens ar 118-110.

Aizvadītajās 23 cīņās Ibragimovs ir izcīnījis 22 uzvaras un reizi cīnījies neizšķirti. 17 no Ibragimova uzvarām bijušas ar nokautu.

Krievam šajā laikā Holifīlda vietā bija plānots cīnīties ar Pasaules boksa asociācijas (WBA) pašreizējo čempionu uzbeku Ruslanu Čagajevu, tomēr viņš pirms diviem mēnešiem slimības dēļ cīņu atsauca.

Šobrīd visās versijās pasaules čempionu tituls ir bijušās PSRS valstu bokseriem. Pasaules boksa asociācijas (WBA) versijā pasaules čempions smagsvarā ir krievs Oļegs Maskajevs, bet Starptautiskās boksa federācijas (IBF) versijā - ukrainis Vladimirs Kličko.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!