Foto: F64

enajās sacensībās ‒ Eiropas čempionātā telpās, kas marta sākumā notiks Zviedrijas pilsētā Gēteborgā, informēja Latvijas izlases vecākais treneris Edvīns Krūms.

Ikauniece, kas pagājušajā sezonā ieguva bronzas medaļu Eiropas čempionātā un 2012.gada Londonas olimpiskajās spēlēs, kur septiņcīņā bija devītā, kas bija trešā augstākā Latvijas vieglatlētu izcīnītā vieta pēc Inetas Radēvičas ceturtās vietas tāllēkšanā un Madaras Palameikas astotās vietas šķēpa mešanā, patlaban atrodas ASV. Informācija no Kuldīgas novada pašvaldības liecina, ka Ikauniece 19.janvārī piedalīsies tradicionālajās ''Kuldīgas Katrīnas kausa'' izcīņas sacensībās, kur startēs 60 metros ar barjerām un vēl kādā disciplīnā.

''Pagaidām Ikauniece ir vienīgā, par kuru zināms, ka viņa startēs Gēteborgā. Kvalifikācijas normatīvu Eiropas čempionātam nav, taču viņa ir 15 uzaicināto skaitā pieccīņā,'' pastāstīja Krūms. ''Domāju, ka Latviju Eiropas čempionātā telpās varētu pārstāvēt kādi seši, septiņi vai astoņi sportisti. Komandu veidojot, tiks ņemti vērā Latvijas Vieglatlētikas savienības izstrādātie normatīvi.''

Krūms nedomā, ka salīdzinošais Zviedrijas tuvums kādā veidā varētu sekmēt vairāk dalībniekus no Latvijas nekā parasti. ''Tuvu jau ir, bet uz Gēteborgu nav tiešā avioreisa,'' viņš norādīja. Eiropas čempionāts, kurā tiks dalīti 26 medaļu komplekti, risināsies no 1. līdz 3.martam.

Ziemas sezonu izlaidīs Aiga Grabuste, kura tagad nemaz negatavojas sacensībām, Dmitrijs Jurkevičs, arī Jānis Leitis, kurš studē ASV. Lodes grūdējs Māris Urtāns nesen bija nedaudz sasirdzis. ''Ja veselība atļaus, tad domāju, ka Urtāns startēs Eiropas čempionātā,'' sacīja Krūms. Kā citus iespējamos Gēteborgas braucējus treneris nosauca kārtslēcēju Mareku Ārentu, skrējēju 400 metru distancē Jāni Baltušu, kādu no augstlēcējiem ‒ Normundu Pūpolu vai Jāni Vanagu, tāllēcējus Elviju Misānu un Laumu Grīvu, skrējēju Poļinu Jeļizarovu 1500 vai 3000 metru distancē.

Līdz Eiropas čempionātam vieglatlēti sacensību atmosfērā iejutīsies dažādās komercsacensībās.

Galvenais notikums 2013.gada sezonā vieglatlētiem būs no 10. līdz 18.augustam pasaules čempionāts Maskavā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!