Latvijas hokeja valstsvienība nedēļas nogalē Gdaņskā Polijā piedalīsies Izaicinājuma kausa 3. posmā, un komandas sastāvā būs ne vairāk par sešiem ārvalstu klubos spēlējošajiem hokejistiem, pirmdien vēstīja laikraksts "Diena".
Līdz ar to Latvijas izlases galvenajam trenerim Kurtam Lindstrēmam neizdosies īstenot paša nosprausto mērķi komandas sastāvu komplektēt uz pusēm no vietējiem ārzemēs spēlējošajiem izlases kandidātiem, norādīja avīze.

No Eiropas līgās spēlējošajiem izlases kandidātiem izlasē būs aizsargi Rodrigo Laviņš, Atvars Tribuncovs un Viktors Ignatjevs no Krievijas superlīgas, kā arī Dānijas virslīgā spēlējošais uzbrucējs Aleksandrs Macijevskis. Vēl komandā plānots iekļaut Jāni Spruktu un Juri Štālu, kuri ir pusceļā pārbraucienā no Somijas 1.līgas uz Ziemeļameriku, raksta "Diena".

Latvijas Hokeja federācijas (LHF) izpilddirektors Māris Baldonieks skaidroja, ka traumu dēļ spēlēs nevarēs piedalīties Sanktpēterburgas SKA uzbrucējs Aleksandrs Kerčs, Dānijā spēlējošais Artis Ābols. Nedēļas nogalē pārtraukuma nav Zviedrijas līgā, kur spēlē Aleksandrs Semjonovs, savukārt Krievijas kluba Ņižņijnovgorodas Torpedo saimnieki atkal nealkst atbrīvot Leonīdu Tambijevu un Igoru Bondarevu. Tie ir spēlētāji, kurus šajā turnīrā vēlējās pārbaudīt Lindstrēms, norādīja Baldonieks, piebilstot, ka nav nepieciešams vēlreiz pārbaudīt, piemēram, Aigaru Ciprusu, par kuru Somijā ir ļoti labas atsauksmes. Liepājas un Rīga-2000 ieguldījums Brīvās vietas sastāvā aizpildīs Latvijas klubos spēlējošie hokejisti. Aizsardzībā plānots iesaistīt "Liepājas metalurga" spēlētājus Ventu Feldmani, Georgiju Pujacu un Edmundu Knikstu. Vēl divus aizsargus izvēlēsies pēc konsultēšanās ar Rīga-2000 treneri Leonīdu Beresņevu, norādīja avīze. Junioru vecuma spēlētājus valstsvienībā nebūs iespējams piesaistīt, jo pirmdien, 16.decembrī, Latvijas U-20 izlase jau aizvadīs pasaules čempionāta 1.divīzijas pirmo spēli Slovēnijas pilsētā Bledā.

Uzbrukumā plānots iesaistīt piecus Liepājas kluba spēlētājus Juri Ozolu, Vadimu Kardašu, Alekseju Širokovu, Māri Grāvīti un Romānu Ņikitinu, bet no no "Rīga-2000" - Vladimiru Mamonovu, Mārtiņu Cipuli un debitantu Kārli Gajevski.

Pirmais vārtsargs būs no Novosibirskas uz Liepāju pārbraukušais Edgars Masaļskis, bet rezervista vieta atvēlēta Edvīnam Silavniekam ("Rīga-2000").

Lindstrēmam Gdaņskā ar trenera pienākumiem būs jātiek galā vienam, jo viņam nepalīdzēs Matss Ūlanders, bet Andrejs Matcins pildīs tulka pienākumus.

Līdz izbraukšanai uz Poliju Latvijas izlase aizvadīs vienu treniņu trešdien Rīgas Sporta pilī..

Piektdien, Latvija spēlēs ar Nīderlandi, sestdien - ar Dāniju un svētdien - ar Polijas hokejistiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!