Foto: Publicitātes attēli
Aizvadītajā nedēļas nogalē Jelgavā, Lielupes ūdeņos, norisinājās pirmās šī gada Latvijas un Baltijas mēroga smaiļošanas un kanoe airēšanas sacensības, informēja sacensību organizatori.

Vīri un sievietes, kā arī juniori un juniores cīnījās par spēcīgākā Latvijas un Baltijas airētāja tituliem. Svētdien, 1. maijā, Jelgavas Pasta salā, pulcējas spēcīgākie Latvijas, Lietuvas un Igaunijas smaiļotāji un kanoe airēšanas sportisti, kas izgāja uz starta sešus kilometrus (km) garā distancē. Sacensības norisinājās, sākot ar jauniešu un beidzot ar senioru cīņām. Galvenā cīņa un skatītāju uzmanība tika pievērta tieši vecuma grupā virs 18 gadiem jeb vīriešu un sieviešu startiem, kur tika sadalītas Latvijas čempiona medaļas 6km garā distancē. Kā atdzīst paši sportisti, 6 km distance ir viena no fiziski un morāli grūtākajām distancēm, kas prasa lielu morālo un fizisko spēku.

Elpu aizraujošas cīņas izvērtās smaiļotājiem. Vīru konkurencē spēkošanās par medaļām norisinājās līdz pēdējam distances metram, finišu pirmajam sasniedzot Aldim Artūram Vildem no Limbažiem. Otrajā vietā atstājot Lietuvas sportistu Jonu Ragausku un trešajā vietā - ūdens sporta kluba "Barons" sportistu Oskaru Rikteru.

Kanoe airēšanā 1. maijs par lielu dienu izvērtās BJSS "Rīdzene" sportistam Arvim Iļjinam, kam sacensības bija divtik liels pārbaudījums. Viņš sacensībās atgriezās pēc divu gadu prombūtnes no profesionālā sporta, bet tas nebija šķērslis 21 gadu vecajam sportistam atgriezties ar uzvaru Latvijas čempionātā. Otrajā vietā sacensības noslēdza igaunis Andreass Baums, bet trešais bija mājinieks Boris Lonskis.

Sieviešu smaiļotājas startēja 4 km garā distancē, kur bija sīva konkurence cīņā par pirmajām trim vietām. Trīs sportistes šķīra vien pāris sekundes, bet finišā spēcīgākā izrādījās Laura Skukauska (BJSS "Rīdzene"), otrajā vietā komandas biedrene Madara Aldiņa, bet trešā uz goda pjedestāla kāpa Daniela Kondrātova no ūdens sporta klubs "Barons".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!