Foto: LETA
Viens no Latvijas visu laiku labākajiem florbolistiem Ainārs Juškēvičs noslēdzis spēlētāja karjeru, tomēr florbolu negrasās pamest, pastāstīja spēlētājs.

Savu karjeru Juškēvičs noslēdza aizvadītajā nedēļas nogalē, kad viņa pārstāvētā "Ulbroka"/"FS Masters" komanda cieta neveiksmi "Elvi Florbola līgas" ceturtdaļfināla sērijā.

"Šādas domas prātā šaudījās jau pēdējo pusotru gadu. Šosezon sajūta bija tāda, ka šī noteikti ir mana pēdējā sezona florbolista karjerā," pauda Juškēvičs, kurš šajā sezonā 26 spēlēs guva 25 vārtus un veica 15 rezultatīvas piespēles.

"Jaunāks noteikti nepalieku," atzina Juškēvičs, par vienu no karjeras beigšanas iemesliem nosaucot to, ka jādod ceļš jaunajiem spēlētājiem. "Arī motivācija ar katru gadu paliek arvien mazāka. Grūti sevi piespiest kaut ko darīt, ja motivācija nepaliek lielāka."

Pēc portāla "florbolazinas.lv" datiem Juškēvičs savā karjerā Latvijas čempionātā guva 1011 rezultativitātes punktus. Otrais ar 1007 punktiem ir Kristiāns Lisovskis, kurš karjeru noslēdza pirms diviem gadiem, bet viņiem ar 1000 punktiem seko Atis Blinds, kurš joprojām pārstāv "Mogo-RTU"/"Rockets" vienību un par visu laiku rezultatīvāko spēlētāju var kļūt jau šī gada izslēgšanas turnīra laikā.

Juškēvičs karjeras laikā Latvijas izlases sastāvā piedalījās astoņos pasaules čempionātos, iepriekšējā turnīrā pagājušā gada decembrī gūstot vienus vārtus un četras rezultatīvas piespēles. Nākamais pasaules čempionāts 2016.gada decembrī notiks Rīgā, un tiek uzskatīts, ka tieši pēc šīm sacensībām karjeru noslēgs daudzi valstsvienības pieredzējušākie spēlētāji.

"Protams, uzspēlēšana pasaules čempionātā Latvijā izklausās kārdinoši," stāstīja Juškēvičs, uzsverot, ka nemaz nezina, vai iekļūtu Latvijas izlasē. "Gribētos jau uzspēlēt šādā turnīrā savu līdzjutēju priekšā, taču tas notiks tikai pēc pusotra gada, kas ir ilgs laiks."

"Izlasē daudz jaunu talantīgu čaļu, kuriem tikai jāļauj sevi pierādīt," stāstīja Juškēvičs.

Par labākajiem savas karjeras gadiem Juškēvičs atzina 2005.-2008.gadu, kad, spēlējot nu jau neeksistējošā "Latvijas Avīzes" komandā, trīs reizes kļuva par valsts čempionu. Tomēr pēc trešā titula vienība beidza pastāvēt.

"Tālāk turpināšu savu darbību florbola vidē gan kā treneris, gan strādājot pie organizatoriskām lietām," stāstīja bijušais florbolists. "Esmu iesaistījies projektā, kas ražo florbola trenažierus. Nekas tāds iepriekš pasaulē nav bijis."

Juškēvičs ir projekta pārstāvis Baltijas valstīs. Viņš braukā pa klubiem un prezentē savus produktus. Bijušais florbolists minēja, ka interese ir tiešām liela.

Pašlaik Juškēvičs trenē bērnu komandas, taču par trenēšanu augstākā līmenī nedomā. "Nākamsezon, iespējams, paņemšu pauzīti no tā līmeņa florbola."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!