Latvijas čempionvienības basketbolā "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks cer šajā sezonā mazliet vairāk sagaidīt no Latvijas spēlētājiem.
"Protams, labi, ka ir leģionāri, kas nes rezultātu - tieši ar šādu mērķi viņi ir ņemti komandā. Taču gribas, lai labāki kļūtu arī mūsu pašmāju spēlētāji," intervijā izdevumam "Sporta Avīze" norāda Muižnieks. "Domāju, tieši no viņu progresa un produktivitātes šosezon lielā mērā būs atkarīgi mūsu rezultāti. Pērn komandā īsts līderis un balsts bija [Mairs] Četmens, bet starp šīssezonas ārzemniekiem - nedomāju, ka kāds spēs būt tik spilgts līderis."

"Ventspils" pirms šīs sezonas sastāvu pastiprināja ar trim leģionāriem - Maiku Lenzliju, Džastinu Lavu un Brentu Raitu. Muižnieks norāda, ka šiem basketbolistiem vēl nepieciešams laiks, lai pierastu "ne vien pie komandas, bet arī pie Eiropas basketbola vispār".

"Mentāli viņiem vēl nepieciešams laiks, lai pierastu pie mūsu spēles. Katram no šiem spēlētājiem pārbaudes mačos ir bijušas labas spēles un veiksmīgi momenti, taču īstais katalizators būs ULEB kauss," uzskata "Ventspils" treneris, kura klubs savu pirmo maču ULEB kausa izcīņas jaunajā sezonā aizvadīs jau šodien, savā laukumā uzņemot Francijas vienību "Le Mans".

"Redzēsim, kāda loze loterijā būs trāpījusi mums," runājot par viesspēlētājiem, piebilst Muižnieks. "Vienlaikus vēlreiz uzsverot - šogad ceru sagaidīt, ka līdera funkcijas būs gatavs uzņemties arī kāds no mūsu vietējiem spēlētājiem. Tādi mums ir - daļa no viņiem bija Latvijas izlasē, tagad esam piesaistījuši arī [Jāni] Blūmu."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!