Latvijas čempionvienības basketbolā "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks pēc piektdien notikušās ULEB kausa izcīņas astotdaļfināla izlozes atzina: lai uzvarētu Izraēlas vienību "Hapoel", komandai būs jāparāda labs basketbols.
Kā pastāstīja Muižnieks, "Hapoel" komanda balstās uz pieredzējušiem basketbolistiem, kā arī labiem un pazīstamiem leģionāriem.

"Izņēmums nav arī šis gads, un komandā spēlē tādi pazīstami basketbolisti kā Mario Austins, Eds Kota, kurš iepriekš spēlējis Kauņas "Žalgiris" rindās, kā arī Jurica Golemačs un vēl citi," teica Muižnieks. "Turpretī Serbijas klubi, kas mums arī varēja trāpīties pretiniekos, pārsvarā balstās uz vietējiem basketbolistiem."

Jau ziņots, ka bez "Hapoel" "Ventspils" klubam pretiniekos varēja izlozēt arī vienu no diviem Serbijas klubiem - "Crvena Zvezda" vai "Hemofarm".

""Hapoel" vienībai ir liela pieredze ULEB kausa izcīņas spēlēs un pirms diviem gadiem viņi arī kļuva par turnīra čempioniem," turpināja Muižnieks. "Pretinieks mums tagad ir zināms, un jāvāc informācija par viņiem. Iepriekš "Hapoel" sniegumu šosezon esmu redzējis, bet toreiz skatījos virspusēji."

"Mūsu komplektācija paliks tāda pati. Tikai jāuzlabo spēle un jāparāda labs basketbols, lai varētu uzvarēt šo spēcīgo komandu," Latvijas čempionu treneris izteicās par gatavošanos ULEB kausa izcīņas astotdaļfinālam.

Pirmā abu komandu spēle norisināsies 30.janvārī Izraēlā, bet atbildes mačs 13.februārī Ventspilī. Savukārt ULEB kausa izcīņas fināls paredzēts 10.aprīlī Beļģijas pilsētā Šarleruā.

Jau ziņots, ka apakšgrupu turnīra desmit spēlēs ventspilnieki izcīnīja septiņas uzvaras, pēdējā mačā ar 84:82 savā laukumā pieveicot Polijas klubu Vloclavekas "Anwil".

Ja "Ventspils" basketbolisti iekļūs turnīra ceturtdaļfinālā, viņi tiksies ar Serbijas kluba FMP un Spānijas "Gran Canaria" pāra uzvarētājiem.

Izlozē pretiniekus uzzināja arī citu Latvijas basketbolistu pārstāvētās vienības. Turnīra astotdaļfinālā vienā pārī savā starpā tiksies trīs latviešu saspēles vadītāji - Jāņa Blūma un Roberta Štelmahera Lietuvas un SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionvienība "Lietuvos rytas" uzņems Itālijas klubu "Snaidero", kuru pārstāv Kristaps Valters.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!