Latvijas čempionvienības basketbolā "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks ir pārsteigts, ka komandas pretinieki ULEB kausa izcīņas astotdaļfinālā būs Vācijas klubs Ķelnes "RheinEnergie".
"Protams, tas bija pārsteigums," aģentūrai LETA atzina Muižnieks, "jo šī komanda jau bija mūsu pretinieks grupu turnīrā, un ar "RheinEnergie" mēs aizvadījām arī pēdējo spēli."

Čempionvienības treneris norādīja, ka šāds pretinieks ir negaidīts, tomēr neprognozē vieglu cīņu astotdaļfinālā: "Mans vērtējums par "RheinEnergie" nav mainījies - tā ir vadošā Vācijas komanda, stiprs pretinieks, bīstams pretinieks."

Kā atzina treneris, "play off" spēles būs daudz saspringtākas un daudz grūtākas, taču arī interesantākas.

Kā zināms, "Ventspils" un "RheinEnergie" bija ielozētas ULEB kausa izcīņas B apakšgrupā. Ventspilnieki ar deviņām uzvarām desmit mačos kļuva par grupas uzvarētāju, bet Ķelnes vienība ar sešiem panākumiem ieņēma trešo vietu. Turklāt turnīra pēdējās kārtas mačā otrdien "Ventspils" savā laukumā uzņēma tieši "RheinEnergie" un pārspēja pretiniekus ar 89:75. Pirmajā abu komandu tikšanās reizē Latvijas čempioni viesos uzvarēja ar 87:81.

"Šādam iznākumam ir savi plusi un savi mīnusi," piebilda Muižnieks. "Psiholoģiski, protams, ir pluss, jo mēs izcīnījām pret šo komandu divas uzvaras, taču spēlētājiem var rasties nevajadzīga pašpārliecinātība."

Kā pastāstīja čempionvienības treneris, komandas sastāvā jau tuvākajās spēlēs laukumā parādīsies arī lietuvietis Ķestutis Šestoks. "Šestoks komandā būs jau piektdien un sestdien SEB BBL spēlēs ar Igaunijas komandām [ "Ehitustooriist" un "TU/Rock"], un mēs ceram uz viņa palīdzību, kas būs ļoti aktuāli, ja ierindā nebūs [Arņa] Vecvagara."

Kā norādīja Muižnieks, par Vecvagara gūtās traumas nopietnību spriest vēl pāragri. "Šovakar viņš veiks medicīnisko apskati, un tad jau redzēs," teica treneris.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!