"Objektīvi trešā vieta ir mūsējā", pēc izcīnītās SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) čempionāta bronzas medaļas izcīnīšanas atzina Latvijas čempionvienības "Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks.
"Bija smagi spēlēt divas dienas pēc kārtas," teica Muižnieks. "Vakar bija grūta spēle un arī šodien. Bet objektīvi trešā vieta ir mūsējā, kaut gan gribējās uzvarēt pusfinālā un cīnīties par pirmo vietu."

Muižnieks atzīmēja, ka izšķirošo lūzumu palīdzēja gūt spēlētāji, kuri ne tik bieži tiek pamatsastāvā, Raimonds Gabrāns un Pāvels Veselovs. "Trešajā ceturtdaļā bija kritisks brīdis, bet Gabrāna gūtie punkti un Veselova agresīva spēle zem groza palīdzēja lauzt spēles gaitu."

"Ventspils" rezultatīvākais spēlētājs Uvis Helmanis uzsvēra, ka komanda slikti iesāka trešo ceturtdaļu, jo pārtraukumā pārāk atslābinājās. "Pēc pārtraukuma atslābinājāmies un tāpēc arī zaudējām trešo ceturtdaļu. Labi, ka spējām saņemties un pēdējām ceturtdaļā "izvilkt" uzvaru. Bija grūti saņemties pēc vakardienas zaudējuma, jo atstājām daudz spēku un emociju laukumā. Taču patīkami, ka spēlētāji spēja arī šodien emocijas izpaust un uzvarēt."

"Mēs slikti nospēlējām otrajā un ceturtajā ceturtdaļā," atzina "Šiauliai" galvenais treneris Aloizs Rudis. "Kad nonācām zaudētājos, labi nostrādājām zonas aizsardzībā un izlīdzinājām spēles gaitu. Mača liktenis izšķirās pēdējā ceturtdaļā un uzvarēja tas, kuram bija labāka un izturīgāka psiholoģija."

"Ventspils" spēlētājs Raimonds Vaikulis, runājot par neveiksmīgi aizvadīto trešo ceturtdaļu, atzina, ka problēmas sagādāja pretinieku ārējie spēlētāji. "Neveiksmīgi sākām otro puslaiku. Taču uzskatu, ka nevis mēs trešajā ceturtdaļā spēlējām slikti, bet viņi cīnījās labi. Ceturtajā ceturtdaļā sākām labāk spēlēt aizsardzībā un spēle "aizgāja". Neļāvām pretiniekiem mest un palīdzējām viens otram viņus segt. Varēja just, ka pretinieki cīnījās uz noguruma fona."

"Ventspils" spēlētājs Kaspars Cipruss norādīja, ka komanda uzvarēja, pateicoties komandas garam. "Ka bija lielāki "mīnusi", nenolaidās rokas, turpinājām cīnīties un izrāvām uzvaru. Viņiem spēli "vilka" tikai daži spēlētāji, bet mums uzbrukumā rezultatīvi nospēlēja vairāki basketbolisti, kas viņiem arī pietrūka."

Jau ziņots, ka "Ventspils" SEB BBL "Final four" spēlē par trešo vietu sestdien hallē "Arēna Rīga" ar 94:88 uzvarēja "Šiauliai", izcīnot bronzas medaļas. Savukārt dienu iepriekš pusfinālā ventspilnieki cieta sagrāvi spēlē pret Viļnas klubu "Lietuvos rytas", piekāpjoties ar 75:99.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!