"Elvi florbola līgas" pastarīte "Ķekava" sestdien regulārā čempionāta spēlē ar rezultātu 8:7 (1:2, 2:3, 5:2) savā laukumā pārspēja pērnās sezonas čempioni "Lielvārdi"/"FatPipe".

Ķekavnieku sensacionālo uzvaru kaldināja Aivis Barkovskis, kurš atzīmējās ar diviem gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli. Tieši Barkovska divi vārti trešajā trešdaļā noslēdza mājinieku izšķirošo izrāvienu.

Savukārt lielvārdiešiem ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli atzīmējās Latvijas čempionāta visu laiku rezultatīvākais florbolists Atis Blinds.

Līdz spēles vidum viesi bija panākuši 4:1, bet līdz otrā perioda beigām laukuma saimnieki "Lielvārdi"/"FatPipe" pārsvaru samazināja līdz diviem vārtiem (3:5). Pamatīgu pirti "Ķekava" sakūra trešā perioda pirmajā pusē, nepilnās piecarpus minūtēs gūstot četrus vārtus. Šajā izrāvienā lielu lomu spēlēja Barkovskis, kurš "Ķekavu" izvirzīja vadībā un uzreiz panāca arī divu vārtu pārsvaru (7:5).

Sešas minūtes pirms pamatlaika beigām Blinds mājinieku pārsvaru samazināja līdz vieniem vārtiem, taču Vladislavs Čerņavskis pusminūti vēlāk panāca 8:6. Nedaudz vēlāk Ervīns Torsters vienus vārtus atguva, taču tas netraucēja mājiniekiem svinēt uzvaru ar 8:7.

Lielvārdes komanda cieta otro zaudējumu pēc kārtas, turklāt pirms tam tika izcīnītas 13 uzvaras pēc kārtas.

Zaudējums "Lielvārde"/"FatPipe" komandai ir divtik sāpīgs, jo līdz ar to par turnīra līderi kļuvusi "Triobet"/"Ulbroka", kas sestdien ar 9:6 (2:4, 5:0, 2:1) viesos pārspēja Cēsu "Lekringu".

Uzvarētājiem rezultatīvākais bija Kristers Eglītis, kuram "hat-trick" un divas rezultatīvas piespēles. Tikmēr Cēsu komandu no zaudējuma neglāba Andra Rajecka četri vārti un viena rezultatīva piespēle.

Septiņkārtējā Latvijas čempione "Lekrings" Jauno gadu iesākusi neveiksmīgi. Cēsu komanda šogad aizvadītajās četrās spēlēs piedzīvojusi trīs zaudējumus.

Tikmēr citā Latvijas čempionāta spēlē Atis Stepāns izcēlās ar septiņiem rezultativitātes punktiem, kaldinot Kocēnu "Rubenes" uzvaru 11:5 (5:1, 3:3, 3:1) pieveica "Talsi"/"Irlava" vienību.

Stepāns šajā mačā guva četrus vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles, bet trīs vārti un divas rezultatīvas piespēles Ingaram Matisonam. Savukārt pretiniekiem rezultatīvākais bija Haralds Roze, kuram vārti un divas rezultatīvas piespēles.

Vēl vienā Latvijas čempionāta mačā Liepājas "Kurši" savā laukumā ar 10:5 (3:1, 4:2, 3:2) pārspēja Stalbes "Pārgauju". Uzvarētājiem ar četriem gūtiem vārtiem atzīmējās Edgars Freimanis.

Tāpat pie uzvaras tikusi "Rīga", kas viesos ar 5:4 (1:1, 2:2, 1:1, 1:0) pārspēja "Bausku". Uzvarētājiem ar diviem vārtiem izcēlās Mārtiņš Zelčs, turklāt viņa otrais precīzais metiens bija uzvaru nesošais.

Virslīgas kopvērtējuma vadību pārņēmusi "Triobet"/"Ulbroka", kas 17 spēlēs guvusi 43 punktus, bet divus punktus tai zaudē tikpat mačus aizvadījusī "Lielvārde"/"FatPipe". Tikmēr pa 31 punktam ir "Lekringam" un "Valmierai", bet cēsnieki aizvadījuši par maču mazāk.

Savukārt 27 punkti ir "Rubenei", trīs punktus tai zaudē "Pārgauja", 19 punkti ir "Rockets" kontā, bet labāko astotnieku ar 18 punktiem noslēdz "Rīga". "Kuršu" kontā ir 15 punkti, par punktu mazāk ir pēdējo vietu atstājušajai "Ķekavai", 13 punktus guvusi "Bauska", bet turnīra tabulu ar 12 punktiem noslēdz "Talsi"/"Irlava".

Iepriekšējā sezonā par Latvijas čempioniem kļuva "Lielvārdes" florbolisti, kuri finālā pārspēja "Mogo-RTU"/"Rockets" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!