Foto: AFP/Scanpix
Ukrainas smagā svara bokseris Vladimirs Kļičko sestdienas vakarā pārliecinoši pēc punktiem Krievijas galvaspilsētā Maskavā sakāva mājinieku Aleksandru Povetkinu, nosargājot savus titulus.

Kļičko, kurš šobrīd ir Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO) un Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) versijās smagsvariem, kā arī Pasaules Boksa asociācijas (WBA) superčempiona titulu īpašnieks, pārspēja Povetkinu ar 119:104, 119:104, 119:104.

Līdz ar to Kļičko ir izcīnījis jau savu 61.uzvaru 64 aizvadītajās cīņās, kamēr Povetkinam 27 dueļos šis bija tikai pirmais zaudējums.
Cīņa aizritēja ar lielāku Kļičko pārsvaru, turklāt ukrainis bija manāmi pārāks septītajā raundā, kad trīs reizes pēc kārtas aizsūtīja Povetkinu nokdaunā.

"Tā bija smaga cīņa, Povetkins ir īsts cīnītājs," pēc dueļa izteicās Kļičko. "Es turpināju veikt labus sitienus, taču viņš vēl joprojām stāvēja manā priekšā. Domāju, ka mana uzvara bija pelnīta, taču man vēl jāturpina uzlabot sniegums."

"Cīņa neaizritēja tā kā biju vēlējies, taču nekad nepadodos. Protams, Kļičko šodien bija labāks bokseris, viņš ir labākais pasaulē," sacīja Povetkins, kura cīņu ar Ukrainas sportistu noraudzījās 14 tūkstoši skatītāju.

Par šo cīņu Kļičko nopelnīja lielāko honorāru savā karjerā, tiekot pie 13,13 miljoniem eiro (9,2 miljoniem latu), kamēr Povetkins nopelnīja 4,4 miljonus eiro (3,1 miljonus latu).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!