7. septembra vakarā, tūliņ pēc treniņa, Latvijas sieviešu basketbola izlases galvenais treneris Armands Krauliņš nosauca tās spēlētājas, kuras izies laukumā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā spēlē pret Horvātiju. Spēle sāksies trešdien, plkst. 17:00, Sporta namā „Daugava”.
Sieviešu izlases sastāvs:
Ilze Ose – Hlebovicka, Anda Eibele, Gunita Vīksna, Anita Teilāne, Gunta Baško, Ieva Tāre, Anete Jēkabsone, Anita Mikāle, Evija Āzace, Ieva Kubliņa, Inga Kvasņika, Elīna Zīke.

Galvenais treneris: Armands Krauliņš
Trenera asistents: Raivo Otersons

Treneris gan uzsvēra, ka Evija Āzace visdrīzāk mačā pret Horvātiju nevarēs piedalīties, ceļa saišu sastiepuma dēļ.

« Gatavošanās posmā ļoti iepriecināja spēlētāju attieksme pret spēlēšanu izlasē. Visas trenējās no sirds un ir gatavas iziet laukumā. » iepriecināts par gaisotni komandā ir Armands Krauliņš.

« Komanda ir jauna, jaunas arī sadrabības gan uzbrukumā, gan aizsardzībā. Protams, kaut ko arī atstājām no iepriekšējām iestrādnēm. Tikai sešas spēlētājas no šī sastāva bija izlasē pagājušajā gadā. Komandas vidējais vecums ir 23,7 gadi un tas priecē. »

Informācija par pretiniecēm esot pietiekama un spēlētājas, tāpat, kā treneris, rīt laukumā iešot tikai uzvarēt.

Komandas kapteine Ilze Ose-Hlebovicka uzsvēra, ka spēlētājas ir gatavas pirmajai kvalifikācijas turnīra spēlei. « Noskaņojums komandā ir labs un šādas emocijas vairoja arī pēdējais pārbaudes turnīrs Turcijā, kurā nospēlējām, pēc manām domām, labi. Rīt viss sākas un cerēsim, ka būs labi. »

Tikmēr vīriešu izlases treneris Kārlis Muižnieks galējo sastāvu 7.septembra vakarā vēl nevarēja nosaukt, jo Kaspara Ciprusa veselības stāvoklis vēl nav tik labs, lai viņu par visiem 100% iekļautu sastāvā, bet nav tik slikts, lai viņu no sastāva izslēgtu. Sastāvs tiks nosaukts spēles dienā, pēc rīta treniņa. Vīri savu Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēli ar Izraēlu aizvadīs trešdien, Ventpilī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!