Sestdien Nikolajs Valujevs kļuva par pirmo Krievijas sportistu, kam izdevies tikt pie pasaules čempiona titula boksā smagajā svarā prestižajā Pasaules boksa asociācijas (WBA) versijā.
Sestdienas cīņā par pasaules čempiona titulu Valujevs pārspēja amerikāni Džonu Ruisu. Pēc Berlīnē notikušās 12 raundu cīņas viens tiesnesis abiem bokseriem piešķīra 114 punktus, viens ar 116:114 pārsvaru atdeva Valujevam, bet otrs krievu milža uzvaru novērtēja kā 116:113.

Pēc cīņas beigām, kad tika paziņots uzvarētājs, 10 000 skatītāju pūlis sāka neapmierināti ūjināt, lai gan 213 centimetrus garais un 147 kilogramus smagais Valujevs trenējas Vācijā un pirms iziešanas ringā tika uzskatīts, ka tieši viņam piederēs pūļa simpātijas.

32 gadus vecais Valujevs ir visu laiku garākais un smagākais pasaules čempions boksā smagajā svarā WBA versijā.

"Tikai boksā tevi ar aplaupīt bez pistoles," pēc cīņas preses konferencē sacīja sarūgtinātais Ruiss. "Es jutos šo cīņu uzvarējis. Es ilgojos revanšmača. Es ar viņu cīnīšos jebkur."

WBA ir viena no četrām prestižajām boksa organizācijām. Pasaules boksa padomes (WBC) versijā čempiona tituls pieder Hasimam Rahmanam, Starptautiskās boksa federācijas (IBF) versijā - Krisam Bērdam, bet Pasaules boksa organizācijas (WBO) versijā - Lemonam Brūsteram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!