Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Karolīnas "Hurricanes" īpašumā esošais Latvijas hokejists Kaspars Astašenko ASV aizturēts par sevišķi bīstamas narkotiskās vielas heroīna glabāšanu, vēsta ASV laikraksta "News & Observer" interneta versija.
ASV policija otrdien atrada Astašenko kabatās divas paciņas heroīna, informē "News & Observer", atsaucoties uz Lovelas (ASV) laikrakstā "Lowell Sun" piektdien publicēto informāciju.

Astašenko aizturēja kopā ar vēl kādu vīrieti, kad policija saņēma ziņojumu par diviem vīriešiem, kas meklē narkotikas, informē "Lowell Sun". Astašenko pārbaudes laikā viņa kabatās likumsargi atraduši divas nelielas heroīna paciņas.

Heroīns tiek uzskatīts par īpaši bīstamu opiātu grupas narkotiku un pieskaitāms pie depresantiem. Latvijā vienu gramu šo narkotiku iespējams iegādāties par aptuveni 50 latiem.

28 gadus veco Astašenko Karolīnas klubs bija nosūtījis uz fārmklubu Amerikas hokeja līgā (AHL) Lovelas "Lock Monsters", taču smadzeņu satricinājuma dēļ viņš kopš janvāra nav spēlējis. Līdz tam viņš šosezon piedalījās 47 spēlēs, gūstot sešus vārtus un izdarot 11 rezultatīvas piespēles.

"Lock Monsters" personāla direktors Toms Rovs paziņoja, ka par iespējamo sodu Astašenko sodīs pēc apspriešanās ar "Hurricanes" vadību, taču lēmumu nepieņems pirms visu faktu noskaidrošanas, vēsta ASV laikraksta "Lowell Sun" interneta versija. Astašenko ir licis noprast, ka nākamsezon spēlēs Krievijā, norādīja "Lock Monsters" galvenais treneris Rons Smits, piebilstot, ka tādēļ spēlētāja disciplināras sodīšanas iespēja ir apšaubāma.

Smits paziņoja, ka nav pārliecināts, vai līgā jelkādā veidā ir paredzēta sodīšanas kārtība par šāda veida pārkāpumiem, jo hokejā tā gadoties ļoti reti.

Rīgā dzimušo hokeja aizsargu Astašenko, kurš var spēlēt arī uzbrucēja postenī, "Hurricanes" iegādājās 2001.gada 27.decembrī no Tampabejas "Lightning". Jūlijā Astašenko vairs nebūs līgumsaistību ar klubu, un 1.jūlijā viņš kļūs par brīvo aģentu.

Neraugoties uz gūto traumu, Astašenko bija potenciālo Latvijas valstsvienības pretendentu skaitā līdzdalībai aprīlī Somijā paredzētajā pasaules čempionātā.

11. vai 12.aprīlī Astašenko bija paredzēts ierasties Rīgā. "Lai arī Astašenko nebija oficiālā izlases kandidātu skaitā, gribējām viņu redzēt," BNS pastāstīja Latvijas hokeja federācijas (LHF) prezidents Kirovs Lipmans.

Lipmans sacīja, ka "ir dzirdējis" par Astašenko aizturēšanu, taču nekādas oficiālas informācijas viņa rīcībā neesot. Vēlāk sestdien LHF prezidents gatavojas zvanīt uz Astašenko pārstāvēto klubu, lai gūtu precīzāku informāciju.

Astašenko Latvijas izlases sastāvā spēlēja Soltleiksitijas olimpisko spēļu turnīrā, kur Latvija ieņēma 9. vietu. Pirmo sezonu Ziemeļamerikā Astašenko aizvadīja 1998./1999.gadā, startējot zemāka ranga Starptautiskajā hokeja līgā (IHL). 1999.gadā jauno spēlētāju izvēlē viņu ar kopējo 127. kārtas numuru izvēlējās Tampabejas "Lightning".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!