Šonedēļ Vankūverā notiks IIHF pusgada kongress, kurā savu kandidatūru 2013.gada pasaules hokeja čempionāta rīkošanai prezentēs arī Latvija.
Kā aģentūrai LETA pastāstīja Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Jānis Stepītis, uz Vankūveru ir devušies LHF prezidents Kirovs Lipmans un LHF izpilddirektors Māris Baldonieks. Latvijas kandidatūras prezentācijā piedalīsies arī bijušais Valsts prezidents Guntis Ulmanis.

IIHF pusgada kongresā savas kandidatūras prezentēs visas sešas pieteikušās valstis - arī Baltkrievija, Zviedrija, Čehija, Krievija un Ungārija.

Kā skaidroja Stepītis, pēc kandidatūru prezentācijām IIHF var lemt par kandidātu skaita samazināšanu, bet 2013.gada pasaules čempionāta rīkotājvalsts tiks apstiprināta 2008.gada pasaules čempionāta laikā ikgadējā IIHF kongresā.

Kā zināms, 2006.gadā Rīgā - "Arēnā Rīga" un "Skonto" hallē - jau notika pasaules čempionāts augstākajā divīzijā. Rīgā notikušo pasaules hokeja čempionātu klātienē noskatījušies 307 106 skatītāji.

2008.gada pasaules čempionātu rīkos Kanāda, 2009.gada čempionāts notiks Šveicē, Vācija organizēs 2010.gada pasaules čempionātu, Slovākija - 2011.gadā, bet Somija - 2012.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!