Foto: Publicitātes attēli
Pasaules čempionāts rollerslēpošanā Latvijai svētdien noslēdzās uz iepriecinošas nots, jo pēdējā, ceturtajā disciplīnā, kas bija 19 km distance brīvajā stilā ar masu, 8.vietu junioru konkurencē (1995.g-1999.g.) ieguva madonietis Indulis Bikše, nodrošinot Latvijai augstāko vietu un pirmo TOP 10 individuālajos startos šajā čempionātā. Jau otro čempionātu pēc kārtas junioriem visu goda pjedestālu aizņēma Krievijas pārstāvji, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

No 24.septembra līdz 27.septembrim pazīstamajā Alpu ciematā Valdiefiemmi notika pasaules čempionāts rollerslēpošanā jeb slēpošanas vasaras paveidā ar slēpēm ar ritenīšiem uz asfalta, sportistiem gan pieaugušo, gan junioru grupā sacenšoties trīs individuālajās un vienā komandu disciplīnā. Čempionāta pēdējā dienā iepriecināja Indulis Bikše, kurš grūtajā ar vairākiem kāpumiem pilnajā 19km distancē 28 dalībnieku konkurencē pēdējā puskilometrā, apdzenot pāris sāncenšus, spēja ielauzties desmitniekā un izcīnīt 8.vietu. Tikai divas sekundes madonietim, kas pārstāv Rīgas sporta lubu "Arkādija", pietrūka līdz sešiniekam, bet 35 sekundes viņš zaudēja uzvarētājam Andrejam Ņišakovam no Krievijas, kurš distanci veica 44:51,8.

Komandu sprintā, kur katram dalībniekam brīvajā stilā bija trīs reizes jāveic 2,4km aplis, kopējai distances garumam esot 14km, Latvijas duets ar Induli Bikši un Raimo Vīgantu finišēja 7.vietā, spēcīgajā konkurencē tikai pusotru sekundi piekāpjoties sesto vietu ieņēmušajiem vāciešiem. Aizraujošā sprinta finišā četru valstu vidū par čempioniem junioriem kļuva mājinieki itāļi. Neskatoties uz to, ka mūsējie finišēja noslēdzošajā 7.vietā, viņi cīnījās atzīstami, jo neviena no pārējām sešām komandām nebija viduvēja, par vājām nemaz nerunājot, jo nācās sacensties ar tādām slēpošanas lielvalstīm kā Norvēģija, Zviedrija, Krievija, Itālija, Vācija. Uzvarēja itāļi.

Individuālajā 200m sprintā brīvajā stilā sacensību jaunākais dalībnieks Raimo Vīgants pārvarēja kvalifikāciju un iekļuva astotdaļfināla sešpadsmitniekā, kur pretī stājās otro laiku uzrādījušais norvēģis, kas bija pārāk "ciets rieksts" priekš tikai 16 gadus jaunā madonieša. Līdz ar to Raimo beigās ieņēma 15.vietu 25 dalībnieku vidū. Uzvarēja krievs Iļja Bezgins, bet trijnieku noslēdza divi norvēģi.

Pirmajā čempionāta dienā 10km distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu pret kalnu Indulis Bikše no uzvarētāja Stefana Zelgera (Itālija) atpalika nepilnas trīs ar pusi minūtes un ierindojās 12.vietā.

Pieaugušo grupā sprintā par čempionu kļuva itālis Emanuels Bekis, bet komandu sprintā nepārspēti bija norvēģi Ragnars Andresens un Marijus Falla, kamēr 10km klasikā pret kalnu mājiniekiem vēl vienu zeltu nodrošināja Maikols Rastelli, bet 25km brīvajā stilā ar masu startu pirmais finišēja krievs Jevgēņijs Dementjevs, kurš 2006.gadā uzvarēja Olimpiskajās spēlēs skiatlonā, bet no 2009.gada janvāra līdz 2011.gada rudenim izcieta sodu par dopinga lietošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!