Latvijas klubi BK "Ventspils" un BK "Skonto" otrdien un trešdien spēlēs ar Lietuvas komandām startēs Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Čempionu kausa ziemeļu konferences turnīrā.
Ventspilnieki otrdien plkst. 18 uzņems BC "Siauliai" A apakšgrupas spēlē, bet "Skonto" dienu vēlāk C grupā tiksies ar BC "Alita".

"Ventspils" spēlei gatavojas labākajā sastāvā, un viss komandā rit normāli, BNS pastāstīja "Ventspils" menedžeris Uldis Sproģis.

Ziemeļeiropas basketbola līgas (NEBL) čempionāta 3. vietas ieguvēju 2001./2002. gada sezonā BK "Ventspils" basketbolistu pretinieki A grupā būs arī Krievijas klubs Kazaņas "Unics", Velkopoļskas "Ostruw" (Polija), BK "Opava" (Čehija) un "Plannja Basket" (Zviedrija).

Savukārt "Skonto" C grupā spēlēs ar Sopotas "Prokom Trefl" (Polija), Saratovas "Avtodor" (Krievija), "Alita" (Lietuva), "Mlekarna Kunin" (Čehija) un "Grodno '93" (Baltkrievija).

"Ventspils" galvenais treneris Kārlis Muižnieks atzina, ka A grupā ir viens izteikts favorīts - Kazaņas "Unics", bet pārējās komandas ventspilniekiem varētu būt līdzvērtīgi pretinieki.

Savukārt BK "Skonto" galvenais treneris Valdis Valters bija apmierināts ar izlozi, norādot, ka ir izdevies izvairīties no abiem favorītiem - "Unics" un "Lietuvos Rytas" (Lietuva), nonākot vieglā grupā. Tādēļ komandai uzdevums būs iekļūt grupas divu labāko vienību skaitā, norādīja Valters.

Pēc pirmās kārtas divu apļu turnīriem nākamajā grupu kārtā iekļūs pa divām labākajām četru grupu komandām un visu trīs konferenču divas veiksmīgākās 3. vietas ieguvējas.

FIBA par lēmumu rīkot Čempionu kausu paziņoja jūlijā, kad bija izjukuši plāni par tuvināšanos ar Eiropas basketbola līgu apvienību (ULEB). Cīņas grupas turnīros notiks ziemeļu, dienvidu un rietumu konferencēs, bet Čempionu kausa finālam jānotiek 2003. gada 29. aprīlī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!