Bokseris Nikolajs Grišuņins ceturtdien Liverpūlē Eiropas čempionāta (EČ) pusfināla cīņā cieta zaudējumu, tomēr nopelnīja bronzas medaļu, kas Latvijas bokseriem ir pirmā šāda līmeņa sacensībās kopš valsts neatkarības atgūšanas.

Svara kategorijā līdz 81 kilogramam ventspilnieks Grišuņins pusfinālā pēc punktiem ar 4:5 zaudēja Oleksandram Usjukam no Ukrainas, informēja organizatori. Sacensību nolikums paredz, ka pusfināla zaudētāji ir nopelnījuši bronzas medaļu.

Jau ziņots, ka līdz pusfināla cīņai Grišuņins izcīnīja trīs uzvaras. Pirmajā kārtā viņš pārspēja Austrijas bokseri Gzimu Tahiri, otrajā kārtā uzvarēja īru Darenu O'Neilu, bet ceturtdaļfinālā guva panākumu pret Darko Kucuku no Bosnijas un Hercegovinas.

Latvijas bokseri Eiropas čempionātos valsts neatkarības gados medaļas līdz šim nebija izcīnījuši, taču pirms tam, pārstāvot PSRS, tika izcīnītas četras godalgas.

Latvijas boksā leģendārais Aloizs Tumiņš svara kategorijā līdz 63,5 kilogramiem 1961. gadā Belgradā tika pie zelta medaļas, bet pēc diviem gadiem Maskavā ieguva sudraba godalgu. 1973. gadā Belgradā Daugavpils bokseris Nikolajs Lodins tika pie bronzas, bet 1987. gadā Turīnā Jurijs Vauļins svara kategorijā līdz 81 kilogramam kļuva par Eiropas čempionu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!