Foto: Publicitātes foto
Nedēļas nogalē norisinājās pēdējo gadu lielākais Latvijas čempionāts svara stieņa spiešanā guļus ar ekipējumu. Mājinieki Jelgavas spēka sporta klubs "Apolons" uzvaru atstāja mājas sienās, informē rīkotāji.

Jelgava pulcēja lielu sportistu skaitu - sacensībās startēja 176 spēka atlēti no visas Latvijas, kā arī kaimiņi lietuvieši un igauņi. Mājinieki sporta kluba "Apolons" sportisti parūpējās par lielisku dāvanu sava kluba pastāvēšanas 30 gada jubilejā, par vienu punktu pārspējot Jēkabpils sporta centrs sportistus, un izcīnot uzvaru komandu ieskaitē. Trešajā vietā komandu ieskaitē sacensības noslēdza Rembates komanda, kas lieliski aizvada 2016. gada sezonu. Sacensībās kopumā ieradušies bija 14 spēka sporta klubi no Latvijas un kaimiņu valstīm.

Sacensības norisinājās pēc Starptautiskās Pauerliftinga federācijas (IPF) noteikumiem, spēcīgākos sportistus noskaidroja katrā svara kategorijā un vecuma grupā, kā arī absolūti labākos vecuma grupās, izmantojot "Wilksa" punktu sistēmu. Sportistiem sacensību laikā bija atļauts izmantot IPF noteikumiem atbilstošu ekipējumu, kas pie pareizas tā izmantošanas sportistam palīdz celt lielākus svarus.

Dāmu konkurencē uzvarēja mājiniece Jana Jansone, paceļot 90 kg smagu svara stieni. Otrajā vietā Valmieras SP sportiste Elīna Breivika ar rezultātā sasniegtiem 85 kg. Oksana Agadzanjana godpilni noslēdza pjedestālu ar 100 kg. Visas trīs sportistes izcīnīja arī uzvaras attiecīgi savā svara kategorijā.

Jauniešiem vecumā līdz 18 gadiem iespaidīgus rezultātus uzrādīja 54 kilogramsu smagais lietuvietis Egidijs Valčuks, gala rezultātā paceļot 155 kg, kas ļāva dominēt jauniešu ieskaitē. Otrajā vietā Aizkraukles SC sportists Oļegs Kudrjavcevs ar rezultātā pieveiktiem 217,5 kg. Trešais ar 150 kg Edgars Jurkāns no Valmieras SP.

Junioriem vecumā līdz 23 gadiem uzvaras laurus plūca rīdzinieks "Vikings PL" sportists Artjoms Agadzanjans ar 250 kg. Otrais Valmieras SP atlēts Artūrs Karjavcenko, pieveicot 235 kg. Trešajā vietā vēl viens kaimiņu sportists no Lietuvas - Alberts Motiečus (177,5 kg).

"Open" grupā par spēcīgāko, pacelto kilogramu attiecībā pret personīgo svaru, uzvara mājiniekam Renāram Drongam, kurš spēja pieveikt 235 kg, kas attiecībā pret sportista personīgo svaru "– 73,5 kg" ir vērā ņemams rezultāts. Otrais bija Māris Juzups ar 295 kg. Trešais arī mājinieks Maksims Gordejevs ar 280 kg. Visi trīs sportisti uzvarēja savu svara kategorijas un absolūto vērtējumu sadalīja tikai viena punkta atšķirībā.

Par spēcīgākajiem senioru sportistiem kļuva - Aleksejs Agadzanjans ("Vikings PL Rīga", vecuma grupa 40+; pacelti 255 kg), Vladimirs Kovaļskis ("Vikings PL Rīga", vecuma grupa 50+; pacelti 210 kg) un Dainis Reinholds (Aizkraukles SC, vecuma grupa 60+; pacelti 242,5 kg).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!