Foto: AFP/Scanpix
Šajā nedēļas nogalē, 24. un 25. februārī, Jelgavā norisināsies Latvijas čempionāts peldēšanā 25 m jeb "īsajā" peldbaseinā, kurā par Latvijas čempionu titulu, kā arī labākās Latvijas komandas godu cīnīsies sporta skolu un klubu audzēkņi no visas Latvijas.

Jau trešo gadu pēc kārtas Latvijas Ziemas čempionāts priecē ar lielo dalībnieku skaita pieaugumu – šogad LLU peldbaseinā par 26 čempionāta medaļu komplektiem cīnīsies vairāk kā 350 peldētāju no deviņpadsmit komandām. Turklāt Jelgavā uz starta kāps teju visi pašmāju labākie peldētāji, kas paralēli Latvijas čempiona titulam cīnīsies arī par tiesībām startēt Baltijas valstu čempionātā, kurš šogad norisināsies Rīgā.

Sacensību pirmajā dienā tiks noskaidroti Latvijas čempioni un čempiones sešās individuālajās distancēs - 100m br./st., 200m brasa, 100m uz muguras, 200m tauriņstila, 400m br./st., 200m kompleksa peldējumā, kā arī 4x100m brīvā stila stafešu peldējumos. Savukārt čempionāta otrajā dienā atlikušie medaļu komplekti tiks sadalīti starp uzvarētājiem 50m br./st., 100m brasa, 200m muguras, 100m tauriņstila, 200m br./st., 400m kompleksa, 800m br./st. peldējumos, kā arī 4x100m kombinētā stila stafetēs.

2017.gada čempionāts Jelgavā ieies vēsturē ar vēl vienu būtisku jauninājumu – LPF pirmo reizi veiks spēcīgāko peldējumu video novērošanu un sportistu tehnikas un taktiskā snieguma analīzi, kas vēlāk tiks publicēta LPF mājaslapā un būs publiski pieejama detalizētākai izpētei gan treneriem, gan sportistiem. Ar šo aktivitāti savu praktisko darbu uzsāks LPF Sporta laboratorija.

Sacensību atklāšanā īpaša uzmanība jau tradicionāli tiks veltīta jauno sporta meistaru sumināšanai – šoreiz sudraba nozīmītes un apliecības par sporta meistara normatīva izpildi saņems 3 sportist - Iļja Boicovs (Jelgavas SPS), Iļja Koļesnikovs (Rēzeknes pilsēta) un Kristiāna Kalniņa (Jelgavas SPS).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!