Foto: LFS

Latvijas vīriešu florbola izlase, gatavojoties startam pasaules čempionātā, piektdien pārbaudes spēlē ar rezultātu 3:1 pārspēja Šveices klubu Cīrihes "Grasshoppers", vēsta Latvijas Florbola savienība (LFS).

Treniņspēle, kas ilga 3x15 minūtes, pagāja ar Latvijas izlases pārsvaru, lai gan arī pretiniekiem bija pietiekoši labas iespējas gūt vārtus.

Pirmā trešdaļa noslēdzās bez vārtu guvuma, bet otrajā periodā izcēlās Latvijas izlases pirmā maiņa - Aināra Juškēviča piespēli vārtu guvumā pārvērta Artis Raitums un panāca 1:0. Otrajā periodā spēli uzsākušo vārtsargu Indriķi Siliņu nomainīja Guntis Bundzenieks, bet treneri laukumā sūtīja arī tos trīs Latvijas valstsvienības florbolistus, kuri maču uzsāka uz rezervistu soliņa - Tomu Akmeņlauku, Henriju Uzraugu un Jāni Rajecki.

Pēdējo trešdaļu mūsējie Latvija mazākumā, jo noraidīts bija Akmeņlauks. Tieši viņam, atgriežoties laukumā, bija lieliska iespēja rezultātu dubultot, taču pārliecinoši nospēlēja "Grasshoppers" vārtsargs. Tiesa, jau pavisam drīz viņu sarūgtināja Mihails Kostusevs, triecot bumbiņu zem vārtu pārliktņa - 2:0, bet rezultatīva piespēle tika Moricam Krūmiņam. Spēles laiks jau tuvojās izskaņai, kad latvieši pie pretinieku vārtiem sagrieza īstu karuseli, bet skaistu kombināciju ar precīzu metienu noslēdza Henrijs Uzraugs, kurš vārtu guvumā pārvērta Kostuseva piespēli - 3:0

Likās jau, ka viesi tā arī nespēs gūt vārtus, tomēr, spēles pēdējā minūtē, kad viņi savu vārtsargu bija nomainījuši ar sesto laukuma spēlētāju, no šveiciešu laukuma puses tika izdarīts negaidīts metiens un bumbiņa pēc atsitiena pret grīdu tomēr atrada vietu Bundzenieka vārtos - 3:1.

Latvijas izlase šajā mačā iemēģināja Cīrihes arēnu, kurā aizvadīs visas trīs pasaules čempionāta apakšgrupu turnīra cīņas.

Pirmo maču Latvijas izlase aizvadīs svētdien, kad plkst.20.30 pēc Latvijas laika tiksies ar ASV. Šo maču tiešraidē būs iespējams vērot Latvijas Televīzijas (LTV) 7.kanālā. Pēc tam pirmdien un otrdien Latvija sacentīsies arī ar Japānas un Čehijas valstsvienībām.

Devītais pasaules čempionāts florbolā vīriešu izlasēm no 2. līdz 9.decembrim notiks Šveices pilsētās Bernē un Cīrihē.

Latvijas izlase iepriekšējos trīs pasaules čempionātus noslēgusi piektajā pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!