Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvijas frisbija izlase piektdien pasaules čempionātā ar 15:8 (8:3) uzvarēja Spāniju, turpinot cīņu par 17.vietu pasaules čempionātā, kas norisinās Londonā.

Latvijas izlases labā trīs punktus guva un trīs piespēles izdarīja Reinis Otisons, bet vēl pa trim punktiem pievienoja Renārs Niedra un Egils Peļņiks.

Šai spēlei bija jānotiek jau ceturtdien, taču lietus dēļ tā tika pārcelta uz piektdienu.

Jau ziņots, ka pasaules čempionātu Latvija sāka svētdien, pirmajā grupu kārtā ar 10:15 zaudējot Lietuvai, kam pirmdien sekoja uzvara ar 15:12 pret Dienvidāfrikas Republiku (DĀR), bet pēc tam ar 8:15 tika atzīts grupas favorītes Anglijas pārākums. Savukārt otrā posma pirmajā cīņā otrdien Latvija ar 15:5 pieveica Izraēlu, kam sekoja trešdien piedzīvots zaudējums ar 6:15 Jaunzēlandei.

Pēcāk trešdien sacensību "play-off" mačā Latvijas frisbija spēlētāji ar 15:4 droši pārspēja Indiju un nodrošināja sev cīņu par 17.vietu turnīrā.

Latvijas izlase sestdien aizvadīs cīņu pret Singapūru un uzvaras gadījumā varēs cīnīties par 17.vietu, bet zaudējot būs jāaizvada spēle par 19.pozīciju.

Sergeja Volkova trenētā Latvijas izlase pirmo grupu kārtu noslēdza ar vienu panākumu trīs mačos, kas tai deva trešo vietu B apakšgrupā. Labāko 16 komandu vidū, kuras turpināja cīņu par medaļām, iekļuva grupas divas labākās komandas - Anglija un Dienvidāfrika.

Anglija uzvarēja visās trīs spēlēs, bet Dienvidāfrikai, Latvijai un Lietuvai bija pa vienam panākumam un diviem zaudējumiem, taču augstāku vietu, pateicoties labākais gūto un zaudēto punktu starpībai, ieņēma dienvidafrikāņi, kamēr Latvija palika trešā, bet Lietuva - ceturtā.

Latvijas valstsvienībai šajā pasaules čempionātā nepalīdz viens no vadošajiem aizsardzības spēlētājiem Toms Ābeltiņš.

Pasaules čempionāts frisbijā Londonā noslēgsies sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!