Foto: stock.xchng
Jaunās Latvijas handbola čempionāta sezonas atklāšanas spēlē Ludzas "Latgols" sestdien savā laukumā ar 36:23 (16:9) pārspēja "Vaiņodi".

Aizvadītās sezonas bronzas medaļnieku sastāvā ar astoņiem vārtiem izcēlās Raivis Gorbunovs, bet septiņus guva Agris Kušners. Tikmēr "Vaiņodes" rindās pa četriem vārtiem guva Valts Lapiņš, Ainārs Pāvils un Oskars Pāvils.

Lai gan pirmos vārtos šajā Latvijas čempionāta sezonā guva O.Pāvils, jau ar pirmajām minūtēm iniciatīvu savās rokās pārņēma "Latgols", 11 minūšu laikā izvirzoties vadībā ar 7:1.

Dueļa turpinājumā viesiem neizdevās lauzt spēles gaitu, turklāt cīņas otrajā pusē "Latgols" savu pārsvaru prata palielināt līdz vairāk nekā desmit vārtiem.

Tikmēr pašreizējie Latvijas vicečempioni "Ogre"/"Mirandum" sezonas ievadā ar 34:19 (18:6) sagrāva ASK/LU handbolistus.

Uzvarētāju labā astoņus vārtus guva Artis Kurmēns, bet pa sešiem vārtiem guva Artis Laganovskis un Andrejs Mancurovs. Tikmēr pretējā nometnē pieci vārti Ērika Drobota kontā.

Savukārt sieviešu čempionāta sezonas atklāšanas spēlē sestdien Dobeles SS/REIR vienība izbraukumā ar 46:18 (18:9) pārliecinoši pārspēja "Skrīveru" spēlētājas.

Viesu rindās Laura Ņeverovska atzīmējās ar 11 rezultatīviem metieniem, bet Elīna Freiberga ar desmit, bet piecus vārtus Skrīveru kluba labā guva Annija Ozoliņa.

Vīriešu turnīrā šosezon startēs Dobeles "Tenax", "Ogre"/"Miandum", Ludzas "Latgols", "Celtnieks"/LSPA, "Jūrmalas Sports", "Vaiņode", ASK/LU un Latvijas 1998.gadā dzimušo spēlētāju izlase "LAT-98", bet sieviešu sacensībās piedalīsies Stopiņu NHK, Ludzas Latgols", LSPA, Dobeles SS/REIR, Salaspils SS, "Skrīveri" un "LAT-98".

Jaunajā sezonā vīriešu komandas aizvadīs trīs apļu turnīru, sacenšoties katra ar katru trīsreiz un kopumā regulārajā čempionātā aizvadot 21 spēli. "LAT-98" komanda spēlēs bez vietas izcīnīšanas tiesībām un nepiedalīsies izslēgšanas turnīrā, taču iegūtie punkti pret šo komandu tiks skaitīti kopvērtējumā.

Regulārā čempionāta uzvarētājs automātiski iekļūs pusfinālā, bet komandas, kas izcīnījušas no otrās līdz septītajai vietai, sacentīsies ceturtdaļfinālā. Savukārt klubi, kas ceturtdaļfinālā piedzīvos zaudējumus, tiks sarindoti no piektās līdz astotajai vietai saskaņā ar regulārajā čempionātā izcīnītajām vietām. Ceturtdaļfinālā un pusfinālā komandas spēlē līdz divām uzvarām, finālā un spēlē par trešo vietu - līdz trijām uzvarām.

Tikmēr regulārā čempionāta pēdējās vietas īpašnieks aizvadīs pārspēles ar pirmās līgas uzvarētāju, lai divu spēļu summā uzzināt, kuram klubam būs tiesībām cīnīties virslīgā 2015./2016.gada sezonā.

Arī sieviešu čempionātā tiks aizvadīti trīs apļi.

Izslēgšanas spēļu pusfināliem automātiski kvalificēsies regulārā turnīra divas labākās komandas, bet vienības, kas izcīnījušas no trešās līdz sestajai vietai, aizvadīs ceturtdaļfinālus, kur uzvarētājs tiks noskaidrotas divu spēļu summā. Pusfinālā, finālā un sērijā par trešo vietu cīņa ritēs līdz divām uzvarām.

Sekojot pagājušajā sezonā iedibinātajai tradīcijai, arī jaunajā sezonā plānots aizvadīt handbola čempionāta Zvaigžņu spēli, bet sezonas beigās notiks Latvijas Handbola federācijas (LHF) kausa izcīņa, kurā startēs četras labākās komandas.

Kā zināms, aizvadītajā sezonā vīriešu čempionātā pēc 15 gadu pārtraukuma uzvaras laurus plūca Dobeles "Tenax" handbolisti, bet sieviešu konkurencē uzvarēja Stopiņu NHK.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!