Foto: F64
Svētdien pēdējā Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē Latvijas izlase savā laukumā sensacionāli ar 27:24 (11:8) uzvarēja pasaules un olimpisko čempioni Francijas izlasi, kuras rindās gan nebija vairāku līderu.

imageFoto galerija

Tomēr fakts, ka viesu komanda nebija labākajā sastāvā nemazina Latvijas izlases panākuma nozīmi.

Francijas izlase jau ar pirmajām minūtēm nespēja pienācīgi koncentrēties spēlei, savukārt Latvijas handbolisti bija motivēti un apspēlēja francūžus „pēc visām notīm”.

Pirmajā puslaikā Latvijas izlase ieguva triju vāru pārsvaru. Otrajā puslaikā „atvērās” Valdis Gūtmanis, kurš otrajā puslaikā guva astoņus vārtus un panāca septiņu vārtu pārsvaru.

Francijas izlase otrajā puslaikā vienu brīdi zaudēja pat ar -1, taču tas vairāku noraidījumu dēļ Latvijas izlasē bija īslaicīgs kritums. Pēc tiem Latvijas izlase nesalūza un beigās guva drošu uzvaru.

Latvijas izlases rindās astoņus vārtus guva Valdis Gūtmanis, savukārt pa sešiem Aivis Jurdžs un Arnolds Straume.

Francijas valstsvienībā piecus vārtus guva Olivjē Maro, bet četrus Igors Aničs

Jau pirms šīs spēles bija zināms, ka neatkarīgi no rezultāta Latvijas izlase savā apakšgrupā piecu komandu konkurencē būs ceturtā.

Līdzšinējās spēlēs Latvijas izlase divas reizes ar 31:34 un 29:41 piekāpās Čehijai, ar 31:23 un 31:29 uzvarēja Luksemburgu, ar 31:33 un 25:31 zaudēja Portugālei un 22:34 zaudēja Francijai. Tādējādi septiņās spēlēs bija gūtas divas uzvaras un ciesti pieci zaudējumi.

Eiropas čempionātam kvalificējas divas labākas komandas.

Latvijas izlases sastāvs: Aleksandrs Babra, Helmuts Tihanovs, Valdis Gūtmanis, Margots Valkovskis, Aivis Jurdžs, Ingars Dude, Jānis Pavlovičs, Agris Kušners, Raimonds Trifanovs, Arnolds Straume, Jānis Grišanovs, Kaspars Lisovskis, Ēriks Blūms, Elvijs Borodovskis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!