Latvijas hokeja izlase gatavošanos 2004.gada pasaules čempionātam sāks 29.martā, piektdien preses konferencē paziņoja valstsvienības galvenais treneris Kurts Lindstrēms.
Pasaules čempionāts Čehijā sāksies 24.aprīlī, un jau pirmajā dienā Latvijas valstsvienības pretinieki būs mājinieku hokejisti. 26.aprīlī Latvijas pretiniece būs Vācija, bet dienu vēlāk - Kazahstāna. Visas apakšgrupas spēles Latvija aizvadīs Prāgā.

Pirms pasaules čempionāta Latvijas izlasei ir paredzētas četras pārbaudes spēles Rīgā - pa divām ar Slovākiju un Japānu. Kā atklāja Lindstrēms, bija plānots arī aizvadīt spēli ar Somijas izlasi, tomēr rudenī somi spēlēt ar Latviju atteikušies. Latvijas izlase Rīgā trenēsies līdz 22.aprīlim, bet dienu vēlāk dosies uz Čehiju.

Zviedru speciālists jau ilgāku laiku seko līdzi Latvijas hokejistu sniegumiem Nacionālajā hokeja līgā (NHL), citās Ziemeļamerikas līgās, kā arī Eiropā, un viņš uzskata, ka pasaules čempionātā Latvijai var būt laba komanda. Lindstrēms ir izveidojis sarakstu ar 35 hokejistiem, kuri visreālāk kandidēs uz iekļūšanu izlasē. "Ir 35 kandidāti uz pasaules čempionātu - tie, kuri var spēlēt pasaules čempionāta līmenī. Taču durvis uz komandu ir atvērtas visiem un jebkuram ir iespējas tikt sastāvā," teica Lindstrēms. "Interesanti ir veidot komandu pirms pasaules čempionāta. Optimālas veiksmes gadījumā varam izveidot ļoti labu vienību."

Lindstrēms izteica gandarījumu, ka izlasē sāk veidoties konkurence un neviens nevar būt drošs par savu vietu komandā. "Priecē, ka aug konkurence izlasē. Pagājušajā gadā pasaules čempionātā jau bija septiņi jauni spēlētāji, tā ka "vecie" nevar būt droši par savām vietām izlasē," uzskata Lindstrēms. "Arī spēlētājiem atgādinu, ka iepriekšējie nopelni netiek ņemti vērā. Ceru, ka izlasē būs vairāki jauni hokejisti un vidējais vecums vairs nebūs tik liels."

Šosezon Latvijas izlase jau ir piedalījusies trijos "Euro Ice Hockey Challenge" posmos, kuros izlases rindās ir spēlējuši vairāk par 40 hokejistiem. Lindstrēms uzskata, ka šie ir bijuši ļoti nozīmīgi turnīri, jo jaunie hokejisti ir guvuši pieredzi, bet treneri ir pārbaudījuši vairākus hokejistus. "Esam aizvadījuši trīs turnīrus Latvijā, Dānijā un Ukrainā, kuros jaunajiem tika dota iespēja sevi pierādīt, kā arī viņi guva pieredzi. Savukārt mēs varējām pārbaudīt hokejistus," turpina Latvijas izlases galvenais treneris. "Rezultāti gan nebija tie labākie, taču turnīri bija ļoti noderīgi. Piemēram, Dānijā mums spēlēja četri 1984.gadā dzimušie un jaunāki hokejisti - viņiem pieder Latvijas hokeja nākotne."

Ceturtais "Euro Ice Hockey Challenge" posms ar Latvijas dalību februāra sākumā notiks Norvēģijā, un tajā, pēc Lindstrēma teiktā, "komanda jau būs tuvāka tai, kāda spēlēs Čehijā". Latvijas Hokeja federācijas (LHF) izpilddirektors Māris Baldonieks pavēstīja, ka vēlmi spēlēt turnīrā Norvēģijā izteikuši ārzemju klubus pārstāvošie, piemēram, Herberts Vasiļjevs, Sergejs Naumovs, Arvīds Reķis, Atvars Tribuncovs. Galīgais komandas sastāvs dalībai turnīrā tiks paziņots neilgi pirms došanās uz Norvēģiju. Pirmo spēli "Euro Ice Hockey Challenge" posmā Norvēģijā Latvijas izlasei aizvadīs 6.februārī, kad tiksies ar Dāniju. Dienu vēlāk Latvijas pretiniece būs Norvēģija, bet 8.februārī - Francija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!