Latvijas hokeja izlase trešdien pirmajā pārbaudes spēlē pirms starta pasaules čempionātā ar rezultātu 0:2 piekāpās Slovākijas valstsvienībai.

Latvija zaudē Slovākijai

Ceturtdien abas komandas aizvadīs vēl vienu savstarpēju pārbaudes spēli.

Trešdienas spēlē otrā perioda desmitajā minūtē Slovākijas izlasē ar rezultatīvu metienu izcēlās Ļubošs Bartečko, bet mača 46.minūtē šis hokejists dubultoja viesu pārsvaru - 2:0.

Kopumā spēle aizritēja līdzvērtīgā cīņā, taču viesi prasmīgāk izrīkojās ar ripu uzbrukuma zonā, abus vārtus gūstot pēc Latvijas izlases aizsargu kļūdām. Arī Latvijas izlasei bija labas izdevības gūt vārtus, tomēr slovāku vārtsargs Jans Lašāks nodemonstrēja augstu meistarības līmeni.

Latvijas izlasē par labāko spēles hokejistu tika atzīts Aleksandrs Ņiživijs, bet Slovākijas komandā - divu gūto vārtu autors Bartečko.

Aleksandram Macijevskim šī bija 100.spēle Latvijas izlases sastāvā.

"Bija interesanta spēle. Abās komandas ir labi slidotāji. Pēc otrajiem gūtajiem vārtiem manas komandas hokejisti nomierinājās un spēlēja mierīgu hokeju. Esmu apmierināts ar komandas darbību aizsardzībā, taču uzbrukums ne visai apmierināja - vajadzēja gūt vairāk vārtu. Arī Latvijas izlasei bija labas vārtu gūšanas iespējas, taču sava uzdevuma augstumos bija Jans Lašaks," pēcspēles preses konferencē atzina Slovākijas izlases galvenais treneris Františeks Hosa.

"Slovākijas izlase sagatavošanās posmā ir vienu soli priekšā mums - viņiem jau bija divas pārbaudes spēles ar Vāciju, bet mums šī bija pirmā spēle. Labi nospēlēja trijnieks Vasiļjevs-Ņiživijs-Panteļejevs, bet pārējie darbojās pārāk individuāli," izteicās Latvijas izlases galvenais treneris Kurts Lindstrēms.

Pagaidām nav skaidrības par Sergeja Durdina gatavību nākamajām spēlēm - hokejists ir guvis ceļgala savainojumu, bet konkrēta atbilde tiks sniegta pēc ceturtdien paredzētās medicīniskās pārbaudes.

Latvijas izlases sastāvs: Edgars Masaļskis; Arvīds Rēķis, Atvars Tribuncovs, Grigorijs Panteļejevs, Herberts Vasiļjevs, Aleksandrs Ņiživijs, Oļegs Sorokins, Normunds Sejējs, Vjačeslavs Fanduļs, Aleksandrs Kerčs, Vadims Romanovskis, Aleksandrs Semjonovs, Aleksejs Širokovs, Leonīds Tambijevs, Kaspars Astašenko, Aleksandrs Macijevskis, Jānis Sprukts, Mārtiņš Cipulis, Sergejs Durdins.

Pasaules čempionāts Čehijā sāksies 24.aprīlī, un jau pirmajā dienā Latvijas valstsvienības pretinieki būs mājinieku hokejisti. 26.aprīlī Latvijas pretiniece būs Vācija, bet dienu vēlāk - Kazahstāna. Visas apakšgrupas spēles Latvija aizvadīs Prāgā.

2004.gada 14.aprīlis

  • Latvija – Slovākija 0:2 (0:0, 0:1,0:1 )
  • Vārtus guva:

    1.trešdaļa: bez vārtu guvuma.

    2.trešdaļa: 10’Ļubošs Bartečko (Peters Podharskis, Rastislavs Pavļikovskis)

    3.trešdaļa: 6’Ļubošs Bartečko (Roberts Tomiks)

    Noraidījumi:

    1.trešdaļa:

    8’Peters Fabušs.
    11’Rastislavs Pavļikovskis.
    11’Aleksandrs Kerčs.
    14’Atvars Tribuncovs.

    2.trešdaļa:

    4’Rastislavs Pavļikovskis.
    4’Vadims Romanovskis.
    7’Renē Školiaks.
    9’Kaspars Astašenko.
    12’Aleksandrs Jerofejvs.
    17’Tomašs Starosta.

    3.trešdaļa:

    6’Rihards Lintners.
    7’Renē Školiaks.
    18’Vadims Romanovskis.
    19’Roberts Tomiks.

    Vārtsargi: Masaļskis / Lašāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!