Sākot gatavošanas pasaules čempionātam, deviņi Latvijas hokeja valstsvienības kandidāti pirmdien Rīgas Sporta pilī aizvadīja pirmo oficiālo treniņu.
Pēc komandas sapulces galvenā trenera Kurta Lindstrēma, viņa palīga Aleksandra Beļavska un Māra Baldonieka vadībā uz ledus devās uzbrucēji Aleksandrs Semjonovs, Vjačeslavs Fanduļs, Leonīds Tambijevs, Sergejs Čubars, Aleksejs Širokovs, Lauris Dārziņš, Aleksandrs Kerčs, kā arī aizsargi Oļegs Sorokins un Arvīds Reķis.

Komandas treniņu papildināja divi vārtsargi Rolands Jaunzems un Mārtiņš Raitums, kuri uz vietu valstsvienībā nepretendē. Pakāpeniski komandā iekļausies arī citi pretendenti, taču Lindstrēms iepriekš solīja, ka iespēju sevi parādīt dos tikai reāliem kandidātiem uz vietu izlasē.

Pirms starta pasaules čempionātā Latvijas hokejisti Rīgā aizvadīs pārbaudes spēles ar Slovākiju (14. un 15.aprīlī) un Japānu (20. un 21.aprīlī).

Pasaules čempionāts sāksies 24.aprīlī, bet zelta medaļu ieguvēji kļūs zināmi 9.maijā. Meistarsacīkšu spēles risināsies Prāgā un Ostravā. Latvijas hokejistu pretinieki grupas turnīrā Čehijas galvaspilsētā būs laukuma saimnieki, kā arī Vācijas un Kazahstānas izlases.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!