Latvijas Hokeja savienība (LHS) cer kļūt par vadošo šī sporta veida organizāciju valstī, šodien pēc LHS dibināšanas konferences atzina jaunievēlētais LHS prezidents Viesturs Koziols.
Kā uzskata Koziols, par pamatu LHS dibināšanai kļuvusi Latvijas Hokeja federācijas (LHF), kuras prezidents ir Kirovs Lipmans, neizdarība. "LHF un Lipmana neizdarība lika mums veidot jaunu organizāciju. Mēs neko nevarējām mainīt LHF darbībā, tāpēc tika pieņemts lēmums par LHS izveidi," preses konferencē skaidroja Koziols.

LHS valdē kopā ar prezidentu Koziolu tika ievēlēti arī Sergejs Zaharovs, Ģirts Ūdris, Juris Feodorovs un Mihails Vasiļonoks. Tāpat tika ievēlēta valde, kurā ir 15 cilvēki. LHS dibināšanā piedalījās visu Latvijas spēcīgāko hokeja klubu - "Liepājas Metalurgs", "Rīga 2000", "ASK/Ogre" u.c., kā arī hokeja haļļu pārstāvji.

Kā atzina Koziols, LHS vēlas izveidot "Latvijas hokeja politiku, sakārtot hokeja saimniecību un valsts čempionāta norisi, sākot no bērnu hokeja līdz pat veterāniem". LHS izveidotāji cer, ka jau ar nākamo sezonu viņi rīkos Latvijas hokeja čempionātus. LHS tomēr pagaidām vēl nevēlas iesaistīties Latvijas izlašu jautājumos.

Koziols cer, ka LHS tiks atzīta, jo praktiski visi vadošie hokeja klubi un hokeja haļļu pārstāvji ir piekrituši darboties savienībā. Jāpiebilst, ka vēl neviens no LHS biedriem nepaziņoja par izstāšanos no LHF. "Šo jautājumu nesasteigsim, ir vēl daudzas juridiskas nianses. Šis jautājums varētu kļūt skaidrs tuvākajās divās nedēļās," piebilst Koziols.

LHS vadība uzskata, ka jaunas hokeja organizācijas izveidošana netraucēs Latvijai 2006.gadā rīkot pasaules čempionātu. "Mēs vēlamies sakārtot Latvijas hokeja dzīvi. Uzņemoties atbildību par Latvijas hokeju, mēs atvieglojam LHF darbu un viņi varēs vairāk laika veltīt pasaules čempionāta rīkošanai," piebilst Koziols.

Kā šodien vēsta laikraksts "Diena", par jaunās organizācijas izveidi nav satraukts LHF prezidents Kirovs Lipmans. "Viņiem nekas neizdosies. Līdzīga situācija jau bija Krievijā, kur tika izveidota jauna federācija, taču Starptautiskās Hokeja federācijas vadītāji ar viņiem atteicās sadarboties," uzskata Lipmans.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!