Eiropas hokeja laukumos joprojām ar rezultativitāti izceļas mūsu "zviedri", kā arī Herberts Vasiļjevs un Leonīds Tambijevs.
Somija

Mestis līgā no Latvijas hokejistu pārstāvētajiem klubiem spēlēja tikai Viktora Bļinova Kirkonummi HC "Salamat", kuri nospēlēja neizšķirti 0:0 ar "KaIpa". Bļinovs šajā mačā nopelnīja divu minūšu noraidījumu.

Vācija

Lielisku uzvaru sēriju (nu jau astoņas pēc kārtas) Vācijas hokeja līgā (DEL) turpina Herberta Vasiļjeva Nirnbergas "Ice Tigers". Svētdienas spēlē, kurā "Ice Tigers" ar 5:1 uzvarēja Volfsburgas "Grizzly Adams", Vasiļjevam viena rezultatīva piespēle, bet otrdienas spēlē Herberts ar vieniem gūtiem vārtiem un vienu rezultatīvu piespēli palīdzēja savai komandai pagarinājumā ar 3:2 pieveikt Ķelnes "Haie". Šajā, ar rupjībām bagātajā spēlē, tiesnesis abām komandām kopā piešķīra 66 soda minūtes, turklāt 5 reizes piešķirot abpusējus sodus. Tiesa, Vasiļjevs nevienu soda minūti nedabūja.

Arvīda Reķa Augsburgas "Panther" ar 3:4 zaudēja Manheinas "Adler". Reķim šajā spēlē divu minūšu noraidījums.

Zviedrija

Allsvenskan līgā Grigorija Panteļejeva un Aleksandra Semjonova IFK "Arboga IK" tikās ar Aleksandra Ņiživija "IF Bjorkloven". Ar rezultātu 6:4 pārāka izrādījās IFK "Arboga IK", lai gan spēles gaitā atradās "iedzinēju" lomā ar 0:3. Ņiživijam šajā spēlē vieni gūti vārti, viena rezultatīva piespēle un 2 minūšu noraidījums. Panteļējevam divi gūti vārti un 2 minūšu noraidījums, bet Semjonovam 10 minūšu noraidījums.

Trešdien ļoti rezultatīvu spēli aizvadīja Aleksandrs Ņiživijs, kurš uzvarētajā spēlē pret "Skellefee AIK" (6:2) guva vienus vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. IFK "Arboga IK", spēlējot bez Aleksandra Semjonova, ar 0:6 cieta sagrāvi pret Vasteres "IK Ungdom". Panteļējevs šajā spēlē ne ar ko neizcēlās.

Krievija

Joprojām nerezultatīvi Krievijas augstākajā līgā spēlē Latvijas hokejisti. Igora Bondareva Ņižnijnovgorodas "Torpedo" divreiz ar 6:2 un 5:0 pārspēja "HK Lipeck". Bondarevs rezultativitātes punktus neguva.

Alekseja Širokova Habarovskas "Amur" divreiz ar 2:1 un 3:2 uzvarēja Iževskas "Ižstaļ". Širokovs protokolā pierakstījās ar četrām soda minūtēm

Šveice

Neveiksmīgi spēles Šveices Nationalliga B turnīrā ir aizvadījušas Harija Vītoliņa un Leonīda Tambijeva pārstāvētie klubi. Tambijeva "Chur" vispirms ar 4:5 pagarinājumuā piekāpās "Morges", bet pēc tam ar 2:3 arī HC "La Choux-de-Fonds". Tambijevam pirmajā spēlē vieni vārti, viena rezultatīva piespēle un divu minūšu noraidījums. Joprojām bez Vītoliņa sastāvā "Thurgau" ar 1:2 piekāpās "Langenthal" un ar 1:4 "Visp".

Dēļ šiem zaudējumiem, abi Latvijas hokejistu pārstāvētie klubi atrodas turnīra tabulas lejasgalā. 12 komandu konkurencē "Chur" ar 23 punktiem atrodas 9. vietā, bet "Thurgau" ar 19 punktiem ir 11. vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!