Latvijas hokejistiem pasaules čempionātā Zviedrijā 16 valstsvienību konkurencē ir jāiekļūst 10 labāko skaitā, par Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēdē pirmdien pieņemto lēmumu pavēstīja LHF preses sekretārs Mārtiņš Pagodkins.
Lai izpildītu uzdoto, Latvijas izlasei četru komandu konkurencē būs jāieņem vismaz 3. vieta grupas turnīrā un nākamajā grupas kārtā jāgūst vēl vismaz viena uzvara.

LHF apstiprināja arī valstsvienības galvenā trenera Kurta Lindstrēma svētdien nosaukto sastāvu startam pasaules meistarsacīkstēs, kas no 26.aprīļa ritēs Gēteborgā, Karlstādā un Jenčēpingā.

Latvijas izlase gatavošanās posmā pasaules čempionātam ir paveikusi lielu darbu, norādīja Lindstrēms, uzsverot, ka pašlaik izlase ir optimālākajā sastāvā. Treneris gan piebilda, ka komandu noteikti būtu pastiprinājuši savainotie Kārlis Skrastiņš un Herberts Vasiļjevs .

Izlases vecākais treneris atzina, ka Karlstādā pirmajā mačā pret Kanādu Latvijas izlasē jebkurā gadījumā būs tikai divi vārtsargi - Sergejs Naumovs un Edgars Masaļskis. Uz jautājumu, kurš būs trešais, ja Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Stenlija kausa izcīņā zaudēs abu Latvijas vārtsargu Artūra Irbes un Pētera Skudras pārstāvētie klubi, Lindstrēms atbildēja, ka par to ir domāts, bet lēmums tiks pie ņemts, vadoties no konkrētās situācijas. Pašlaik stabilāku sniegumu rādot Irbe, sacīja Lindstrēms.

Latvijas delegāciju pasaules čempionātā vadīs LHF prezidents Kirovs Lipmans, komandas priekšnieks būs Helmuts Balderis, vecākais treneris - Kurts Lindstrēms, treneri - Māris Baldonieks un Mats Ūlanders, ārsts - Jānis Kvēps, fizioterapeits - Fjodors Mazurs, bet ekipējuma menedžeris - Mihails Šostaks.

Pasaules čempionātā Latvijai pirmā spēle Karlstādā būs 27.aprīlī ar Kanādas hokejistiem. Ar ASV Latvija spēlēs 29.aprīlī, bet ar Itāliju - 30.aprīlī. Ja Latvijas izlase grupas turnīrā iekļūs triju labāko komandu skaitā, tad tā turpinās cīņu nākamajā kārtā. Pretējā gadījumā Latvija cīnīsies par palikšanu pasaules spēcīgāko hokeja komandu vidū.

LHF valde vienbalsīgi apstiprināja arī Latvijas izlašu jauno formas tērpu dizainu. Taču šajās formās hokejisti sāks spēlēt nākamajā sezonā. Valde arī nolēma patentēt jauno tērpa dizainu, lai novērstu līdzjutēju kreklu nelegālu ražošanu un federācijas īpašuma tiesību pārkāpumus, norādīja Pagodkins.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!