Latvijas hokeja valstsvienības galvenais treneris Kurts Lindstrēms pirmdien notikušajā preses konferencē nosauca komandas sastāvu pārbaudes spēlēm ar Baltkrieviju, kas Minskā notiks 10. un 11.aprīlī.
Sastāvā ir iekļauti divi vārtsargi, astoņi aizsargi un 13 uzbrucēji. Pēc atgriešanās no Baltkrievijas Latvijas hokejistiem sāksies otrais gatavošanās posms, kurā iesaistīsies vairāki spēlētāji, kuri līdz šim vēl ir aizņemti klubos vai nevar būt Rīgā citu iemeslu dēļ.

Mājupceļā no Amerikas uz Latviju noklīdušā inventāra dēļ uz Baltkrieviju nebrauks Juris Štāls, lai gan viņa līdzdalība būtu ļoti lietderīga, norādīja treneris.

Komandas treneriem pamatā ir skaidrs izlases sastāvs līdzdalībai pasaules čempionātā, taču ir vairākas vakances, uz kurām var cerēt arī jaunpienācēji, sacīja Lindstrēms, kas par labu mērķi pasaules čempionātā nosauca iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Nākamnedēļ Rīgā ieradīsies Aleksandrs Beļavskis, pagaidām savos klubos Eiopā ir aizņemti arī Aleksandrs Macijevskis, Igors Bondarevs, Vjačeslavs Fanduļs, Aleksandrs Kerčs un Atvars Tribuncovs.

Par pozitīvām Lindstrēms nosauca ziņas no Amerikas, sakot, ka nav pamata uzskatīt viņa un Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Karolīnas "Hurricanes" vārtsarga Artūra Irbes attiecības par problemātiskām. Soltleiksitijas olimpisko spēļu turnīrā Lindstrēms pēdējā spēlē pret Ukrainu izšķīrās vārtos likt Sergeju Naumovu, nevis Irbi, par ko "Hurricanes" vārtsargs pēc tam pauda vilšanos Latvijas masu medijos.

"Es runāju ar Irbi un viss ir kārtībā - viņš ir gatavs braukt uz pasaules čempionātu, ja tikai to atļaus NHL kalendārs," teica Lindstrēms. "Mums ir pozitīvs kontakts arī ar [Vankūveras "Canucks" vārtsargu Pēteri] Skudru, taču arī viņš pagaidām nezina, kāds būs viņa komandas liktenis NHL turpmākajā sezonā."

Nākamnedēļ Rīgā plāno ierasties Minesotas "Wild" uzbrucējs Sergejs Žoltoks, bet Floridas "Panthers" aizsarga Sanda Ozoliņa atbraukšana ir paredzēta 22.aprīlī.

Runājot par Kārli Skrastiņu, Lindstrēms norādīja, ka situācija ar Nešvilas "Predators" hokejistu ir sarežģīta, taču treneris vēl nav zaudējis cerības redzēt izlasei ļoti vajadzīgo aizsargu pasaules čempionātā Zviedrijā.

"Skrastiņam uzreiz pēc NHL regulārās sezonas noslēguma izdarīs ceļgala artroskopisku operāciju," norādīja Lindstrēms. "Algu viņam maksā klubs, tādēļ viņi arī izlemj. Mēs lūdzām operāciju pārcelt pēc pasaules čempionāta, taču tas nebija iespējams. Pēc operācijas ir vajadzīgs vismaz nedēļu ilgs rehabilitācijas posms, kas katram spēlētājam var būt ļoti atšķirīgs. Es vēl plānoju runāt ar "Predators" ģenerālmenedžeri."

Skaidrs, ka Zviedrijā nespēlēs Herberts Vasiļjevs, kas kājas traumas dēļ šosezon laukumā nedosies, sacīja Lindstrēms.

Latvijas hokejisti uz Minsku izlidos otrdien no rīta. Spēles ar baltkrieviem abas dienas sāksies plkst. 18.30.

Pēc pirmajām pārbaudes spēlēm Minskā ar Baltkrievijas hokejistiem 16. un 17.aprīlī Rīgā Latvijas izlasei ir paredzēts spēlēt ar vāciešiem, bet 20. un 21.aprīlī Latvijas hokejisti uzņems Japānas valstsvienību.

Pasaules čempionātā Latvijai pirmā spēle Karlstādā būs 27.aprīlī ar Kanādas hokeja valstsvienību. Ar ASV Latvija spēlēs 29.aprīlī, bet ar Itāliju - 30.aprīlī. Ja Latvijas izlase grupas turnīrā iekļūs triju labāko komandu skaitā, tad tā turpinās cīņu nākamajā kārtā. Pretējā gadījumā Latvija cīnīsies par palikšanu pasaules spēcīgāko hokeja komandu vidū.

Latvijas izlases sastāvs
:

  • Vārtsargi: Sergejs Naumovs, Edgars Masaļskis
  • Aizsargi: Rodrigo Laviņš, Oļegs Sorokins, Andrejs Maticins, Vents Feldmanis, Mihails Bogdanovs, Eduards Ivanovs, Georgijs Pujacs, Krišjānis Rēdlihs
  • Uzbrucēji: Aleksandrs Ņiživijs, Aigars Cipruss, Sergejs Seņins, Grigorijs Panteļejevs, Harijs Vītoliņš, Leonīds Tambijevs, Aleksandrs Semjonovs, Artis Ābols, Aleksejs Širokovs, Andrejs Kardašs, Ģirts Ankipāns, Juris Ozols, Viktors Bļinovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!