Latvijas izlase hokejā uz skrituļslidām (inline) sestdien piedzīvoja zaudējumu Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rīkotā pasaules čempionāta pirmās divīzijas mačā par trešo vietu.

Latvijas spēlētāji ar rezultātu 3:4 (2:1, 0:1, 1:1, 0:1) spraigā cīņā piekāpās Horvātijai.

Jau spēles pirmajā minūtē rezultātu pretuzbrukumā atklāja Latvijas izlases spēlētājs Artūrs Batraks, bet sestajā minūtē pēc ilgas cīņas vārtu priekšā Vladislavs Koniševs panāca 2:0. Latvijas izlase vadību saglabāja līdz pat pirmā puslaika beigām, kad pēdējā minūtē horvāti panāca izlīdzinājumu 2:2.

Trešās ceturtdaļas pirmajā pusē pēc Aleksandra Fadejeva individuāla gājiena Batraks vēlreiz vadībā izvirzīja Latviju, tomēr Horvātija ne tikai panāca izlīdzinājumu, bet piecas minūtes pirms pamatlaika beigām arī izrāva uzvaru.

Par labāko spēlētāju Latvijas izlases rindās tika nosaukts Dmitrijs Šancovojs.

Kā ziņots, pirms tam apakšgrupu turnīrā Latvija cieta trīs neveiksmes, kad ar 4:9 zaudēja Slovēnijai, ar 1:5 piekāpās Austrālijai un ar 3:6 zaudēja Horvātijai.

Līdz ar to ceturtdaļfinālā Latvija tikās ar otrā apakšgrupā uzvarējušo Austriju, ko spraigā cīņā negaidīti pārspēja pēcspēles metienu sērijā ar 4:3. Savukārt piektdienas vakarā pusfinālā Latvija ar 2:13 kapitulēja Slovēnijai.

Japāna un Brazīlija, kas pirmajā divīzijā palika septītajā un astotajā vietā, nākamgad spēlēs kvalifikācijas turnīrā, ko šoreiz spēja pārvarēt Latvija, bet uzvarētāji nākamgad varēs spēkoties ar augstākās divīzijas komandām. Kā mērķis Latvijas izlasei šoreiz bija uzstādīts noturēšanās pirmajā divīzijā, kas arī veiksmīgi tika izpildīts.

Tikmēr elites grupas sacensībās triumfēja Somija, kas finālmačā ar 6:2 (1:0, 1:1, 1:1, 3:0) pārspēja Kanādu. Savukārt mačā par trešo vietu ASV ar 12:5 (3:2, 3:2, 2:1, 4:0) uzveica Zviedriju.

Vietu elites grupā zaudēja Lielbritānija, kuru nākamajā sezonā aizstās pirmajā divīzijā uzvarējusī Slovēnija.

Pasaules čempionāti notiek kopš 1996.gada un šajā laikā pie 14 medaļām tikusi ASV - sešiem zeltiem, četriem sudrabiem un četrām bronzām.

Latvijas izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā hokejā uz skrituļslidām: vārtsargi - Kristaps Krūze, Renārs Kazanovs, aizsargi - Jānis Bullītis, Viesturs Cimermanis, Dmitrijs Šancovojs, Aleksandrs Fadejevs, Rustams Begovs, Pauls Zvirbulis, Eduards Mitrovs; uzbrucēji - Artūrs Batraks, Artjoms Ogorodņikovs, Vladislavs Koniševs, Augusts Valdis Vasiļonoks, Uldis Bušs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!