Latvijas izlase hokejā uz skrituļslidām (inline) piektdien cieta smagu neveiksmi Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) rīkotā pasaules čempionāta pirmās divīzijas turnīra pusfināla mačā.

Latvijas spēlētāji ar rezultātu 2:13 (1:2, 0:5, 0:3, 1:3) kapitulēja Slovēnijai. Cīņas sākumā tieši Latvijas izlases spēlētājs Artjoms Ogorodņikovs atklāja rezultātu, bet nākamos 11 vārtus guva Slovēnija. Vēl reizi Latvijas izlases rindās noslēdzošajā ceturtdaļā izcēlās Augusts Valdis Vasiļonoks.

Līdz ar to Latvijas izlase sestdien aizvadīs maču par trešo vietu, kurā spēkosies ar Horvātiju.

Kā ziņots, pirms tam apakšgrupu turnīrā Latvija cieta trīs neveiksmes, kad ar 4:9 zaudēja Slovēnijai, ar 1:5 piekāpās Austrālijai un ar 3:6 zaudēja Horvātijai.

Līdz ar to ceturtdaļfinālā Latvija tikās ar otrā apakšgrupā uzvarējušo Austriju, ko spraigā cīņā negaidīti pārspēja pēcspēles metienu sērijā ar 4:3.

Komandas, kuras pirmajā divīzijā paliks septītajā un astotajā vietā, nākamgad spēlēs kvalifikācijas turnīrā, ko šoreiz spēja pārvarēt Latvija, bet uzvarētāji nākamgad varēs spēkoties ar augstākās divīzijas komandām. Kā mērķis Latvijas izlasei šoreiz bija uzstādīts noturēšanās pirmajā divīzijā, kas arī veiksmīgi izpildīts.

Latvijas izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā hokejā uz skrituļslidām: vārtsargi - Kristaps Krūze, Renārs Kazanovs, aizsargi - Jānis Bullītis, Viesturs Cimermanis, Dmitrijs Šancovojs, Aleksandrs Fadejevs, Rustams Begovs, Pauls Zvirbulis, Eduards Mitrovs; uzbrucēji - Artūrs Batraks, Artjoms Ogorodņikovs, Vladislavs Koniševs, Augusts Valdis Vasiļonoks, Uldis Bušs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!