Foto: Publicitātes foto
Latvijas sporta deju pāris Vladislavs Pečens un Aleksandra Bahusheviča Eiropas čempionātā jauniešiem (16-18 g.) desmit dejās (5 Standartdejas+5 Latīņamerikas dejas), kas norisinājās Ungārijā, iekļuva pusfinālā un ieguva 7.vietu. Tas ir viņu karjeras līdz šim lielākais sasniegums, informē Latvijas Sporta deju federācijas preses sekretārs Ivars Bācis.

Nedēļas nogalē Ungārijā notikušajā kontinenta čempionātā 10 deju programmā jauniešiem sacentās 25 Eiropas valstu deju pāri. Latvijas vicečempioniem Vladislavam Pečenam un Aliaksandrai Bahushevičai ceturtdaļfinālā izdevās uzrādīt ceturto rezultātu un pārliecinoši iekļūt pusfināla divpadsmitniekā. RVladislavs un Aliaksandra savā spēcīgākajā programmā Standartdejās (ST) ieguva piekto labāko punktu summu, bet pieticīgāks sniegums Latīņamerikas (LA) dejās neļāva iekļūt fināla sešiniekā, paliekot uzreiz aiz tā. Lai arī finālu neizdevās sasniegt, tik un tā uzrādītais rezultāts mūsu pārim ir ļoti labs panākums un augstākā vieta šāda līmeņa sacensībās.

Finālā pārliecinošu uzvaru svinēja Krievijas dejotāji Semens Haržanovskis un Vitaļina Buņina, kuri 2013.gadā Rīgā kļuva par pasaules čempioniem 10 dejās Junioru II grupā (14-15 g.). Pēc vairāku gadu pārtraukuma pie medaļas jauniešu grupā tika Dānija, jo otro vietu izcīnīja Jevgens Miu un Sandra Pedersena. Tuvu bronzas medaļām bija lietuvieši Karols Tomecki un Domile Semeskevičiute, tomēr negaidīti trešā vieta tika Moldovas pārim. Finālā dejoja arī igauņi Jareks Toigers/Relika Traks, kuri aiz itāļiem ieņēma sesto vietu.

Čempionātu tiesāja arī pieckārtējais Latvijas čempions pieaugušajiem LA dejās un Pasaules kausa finālists Ojārs Bācis, kurš atzinīgi novērtēja mūsu pāra sniegumu un centību. "Ne tikai Lietuva un Igaunija, bet arī Latvija varēja būt finālā. Vladislavs ar Aliaksandru ļoti centās un labi nodejoja pusfinālu, un bija pelnījuši vietu sešiniekā. ST dejās viņu sniegums pretendēja pat uz trijnieku," skaidro Ojārs Bācis, kuram vislabāk ST dejās patikuši itāļi, bet LA dejās Dānijas pāris. Latvijas tiesneša skatījumā pārāk augstu esot novērtēti trešo vietu ieguvušie moldāvi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!