Vairākas Latvijas kanoe airēšanas un smaiļošanas cerības piektdien droši sasniedza pusfinālus 200 metru distancē Itālijā notiekošajā pasaules čempionātā, kurā tiek dalītas olimpiskās ceļazīmes.

Talantīgais smaiļotājs Roberts Akmens 200 metru distancē savā priekšsacīkšu braucienā izcīnīja otro vietu un droši kvalificējās pusfinālam.

Tāpat smaiļošanā pusfinālu 200 metros divniekiem sasniedza arī Latvijas dāmu duets Madara Aldiņa un Līva Parfenkova, kuras savā braucienā bija astotās un nākamajā kārtā iekļuva kā pēdējās. Tiesa, šī disciplīna nav olimpiskajā programmā.

Neilgi pirms tam Aldiņa startēja arī 200 metru individuālajā distancē, savā priekšsacīkšu braucienā finišējot pēdējā, devītajā, vietā un paliekot bez dalības pusfinālā.

Tikmēr kanoe sacensībās 200 metros Latvijas vieninieku braucēja Agnija Bērziņa savā priekšsacīkšu braucienā guva ceturto vietu un iekļuva pusfinālā. Tomēr dāmu kanoe olimpiskajā programmā vispār nav iekļauts.

No Riodežaneiro olimpisko spēļu pretendentiem pusfinālu izdevās sasniegt diviem Latvijas kanoe divniekiem - 200 metros Antons Knesis un Mārtiņš Burkovskis savā priekšsacīkšu braucienā guva ceturto vietu, bet 1000 metros Gatis Pranks un Aivis Tints finišēja trešie, un arī ar to bija vairāk nekā pietiekami, lai iekļūtu nākamajā kārtā.

Tikmēr divās neolimpiskajās distancēs - 500 metros vīriem un 1000 metros dāmām - Latvijas airētājiem Vasīlijam Andriško un Danielai Kondratovai neizdevās sasniegt A finālu.

Pusfinālā Andriško finišēja sestais, tādējādi Latvijas sportistam būs jācīnās C finālā. No iekļūšanas A finālā Andriško šķīra vairāk nekā piecarpus sekundes.

Tikmēr Kondratova savā pusfinālā finišēja septītā, kas viņai nodrošināja dalību B finālā. Lai iekļūtu A finālā, Latvijas sportistei distance bija jāveic teju 12 sekundes ātrāk.

Kā zināms, arī ceturtdien priekšsacīkstēs vairāki Latvijas sportisti droši sasniedza pusfinālu, bet pēc tam nevienam neizdevās iekļūt A finālā.

Šī gada pasaules čempionāts, kas ilgs līdz svētdienai, ir nozīmīgākās atlases sacensības Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Katrā distancē tiks sadalītas vismaz sešas ceļazīmes.

Šajā sezonā no Latvijas sportistiem lielākos panākumus guvis smaiļotājs Aleksejs Rumjancevs, kurš 200 metros izcīnīja piekto vietu Eiropas čempionātā un ceturto vietu pirmajās Eiropas spēlēs. Tomēr Latvijas čempionātā, kas kalpoja kā atlase dalībai pasaules čempionātā, Rumjancevs piekāpās talantīgajam Robertam Akmenim, tāpēc šoreiz viņam bija jāpārsēžas divnieku laivā, kur gan 200 metros neizdevās iesaistīties cīņā par olimpisko ceļazīmi. Ja Rumjancevam olimpiskajām spēlēm izdotos kvalificēties divniekos, viņam būtu tiesības piedalīties arī vieninieku sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!