Foto: RIA Novosti/Scanpix
Latvijas vīriešu kērlinga izlase svētdien ar rezultātu 8-6 uzvarēja Skotiju, gūstot savu pirmo panākumu Šveicē notiekošā Eiropas čempionāta A divīzijas turnīra cīņās.

Pēc diviem endiem Latvijas komanda atradās iedzinējos ar 1-4, tomēr turpinājumā iniciatīva pārliecinoši bija latviešu pusē. Pirms spēles pēdēja enda komanda jau atradās vadībā ar 8-5, bet desmitajā endā skotiem vairs neļāva atspēlēties.

"Mums šī spēle bija jāuzvar. Mēs izpētījām Skotijas komandas vājākās vietas un pratām tās izmantot sev par labu. Cīņa ilga līdz pēdējam akmenim. Uzvarēt Skotiju ir patīkami," paudis Latvijas izlases skips Ritvars Gulbis.

Savukārt vēlāk pirmdien Latvija ar 5-8 piekāpās Norvēģijai.

Vēl pēc trim endiem rezultāts bija neizšķirts 2-2, taču nākamajā endā pretinieki guva uzreiz trīs punktus, pēcāk vadību arī nosargājot.

Kā ziņots, pirmajos divos Eiropas čempionāta mačos sestdien Latvija sākotnēji ar rezultātu 2-6 atzina Čehijas pārākumu, bet pēc tam pārliecinoši ar 2-8 zaudēja Vācijai. Svētdien sekoja trešais zaudējums ar 5-7 pret Zviedriju.

Ar vienu uzvaru piecās spēlēs Latvijas komanda ieņem devīto vietu desmit komandu konkurencē, tikai par vienu uzvaru atpaliekot no trešajā vietā esošajām vienībām.

Čempionāta turpinājumā latvieši otrdien tiksies ar Dāniju un Itāliju, bet trešdien gaidāmas cīņas pret Šveici un Krieviju.

Tikmēr Latvijas sieviešu komanda pirmdien piedzīvoja savu trešo zaudējumu četrās A divīzijas cīņās, ar 2-10 piekāpjoties Krievijai.

Kā ziņots, čempionāta pirmajā mačā Latvija sestdien ar 5-4 pieveica Čehiju, bet svētdien sekoja zaudējums pret Skotiju ar 5-10 un neveiksme pret Somiju ar 6-10.

Pēc četrām kārtām Latvijas izlasei ar vienu panākumu kopvērtējumā ir astotā vieta desmit komandu konkurencē.

Turpinājumā Latvijas izlases dāmām pirmdien pretiniekos būs arī Dānija, otrdien gaidāmi dueļi ar Zviedriju un Šveici, trešdien paredzēta spēle pret Igauniju, bet ceturtdien - pret Vāciju.

Kā ziņots, čempionāta A divīzijas turnīrā sievietēm pašlaik Latvija ar vienu uzvaru trīs kārtās ieņem sesto vietu desmit komandu konkurencē.

Gan vīriešu, gan sieviešu izlases no Latvijas vienlaicīgi Eiropas čempionāta A divīzijā startē otro gadu pēc kārtas. Pagājušajā gadā abām izlasēm izdevās izcīnīt līdz šim augstākās vietas - sievietes finišēja septītās, bet vīrieši bija astotie.

Čempionāts ilgs līdz 29.novembrim, komandām aizvadot viena apļa turnīru. Četras labākās komandas turpinās cīņu izslēgšanas spēlēs, bet divas vājākās komandas nākamgad būs spiestas startēt B divīzijā.

Eiropas čempionāts vienlaicīgi ir arī atlases sacensības uz pasaules čempionātu, kuram kvalificēsies septiņas spēcīgākās A divīzijas komandas, savukārt astotās vietas ieguvēji sacentīsies ar B divīzijas uzvarētājiem par astoto ceļazīmi.

Šis bija pirmais gads, kad Latvijas sieviešu kērlinga izlase startam Eiropas čempionātā tika noskaidrota speciāli rīkotā kvalifikācijas turnīrā. Līdz šim Latvijas čempionāta uzvarētājas izcīnīja tiesības piedalīties Eiropas čempionātā sievietēm, bet šogad komandās bija notikusi virkne sastāva izmaiņu.

Latvijas dāmu izlase pērnajā Eiropas čempionātā izcīnīja ceļazīmi uz šīgada pasaules čempionātu, kur pavisam atšķirīgā sastāvā no šoreiz Eiropas čempionātā startējošā guva tikai vienu panākumu un ierindojās pēdējā vietā starp 12 valstsvienībām.

Latvijas vīriešu kērlinga izlases sastāvs - Ritvars Gulbis, Normunds Šaršūns, Artūrs Gerhards, Aivars Avotiņš, Jānis Klīve.

Latvijas sieviešu kērlinga izlases sastāvs - Iveta Staša-Šaršūne, Ieva Rudzīte, Daina Barone, Rasa Brūna, Līga Avena.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!