Foto: Publicitātes foto
Latvijas kērlinga komanda uzsāks dalību Eiropas Jaukto komandu čempionātā, kas Dānijā norisināsies no 13. līdz 20. Septembrim, portālu "Delfi" informēja komandas pārstāvji.

Latvija šajās sacensībās piedalījusies kopš to pirmsākumiem 2005. gadā, labākais sniegumu parādot 2006. gadā, kad tika izcīnīta devītā vieta.

Desmitajā čempionātā Latvija spēlēs B grupā kopā ar Angliju, Čehiju, Krieviju, Poliju, Skotiju, Slovākiju un Šveici. Kopumā sacensības piedalīsies 25 komandas, ceturtdaļfinālā iekļūs divas labākās komandas no katras grupas un divas labākās trešo vietu ieguvējas.

Komandas treneris Raimonds Vaivods īsi raksturo Latvijas izredzes iekļūt nākamajā kārtā: "Par grupas galvenajām favorītēm ir uzskatāmas Šveices un Skotijas izlases, savukārt cīņā par atlikušo vietu zem saules cīnīsimies arī ar Čehijas, Krievijas, Anglijas, Polijas un Slovākijas izlasēm."

Pirmā grupu turnīra spēle Latvijai paredzēta 14. septembrī pulksten 19 pret Slovākiju. "Informācijas par pirmo pretinieku Slovākiju ir visai maz. Slovākijā kērlinga sezona ir atklāta un specializētā kērlinga halle ir strādā no pagājušās sestdienas. Divi spēlētāji pirms pāris gadiem ir piedalījušies Eiropas Junioru čempionātā, bet par pārējiem spēlētājiem un komandas rezultātiem informācija nav pieejama."

Latvijas izlases sastāvs: Kārlis Smilga, Iluta Linde, Arnis Veidemanis, Vineta Smilga. Treneris Raimonds Vaivods.

Latvijas jauktā kērlinga izlase sacensībās piedalās ar Latvijas Kērlinga asociācijas, LR Izglītības un zinātnes ministrijas un "Isostar" atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!