Foto: Publicitātes foto
Latvijas lakrosa izlase savā otrajā pasaules čempionāta apakšgrupas spēlē izcīnījusi savu pirmo uzvaru, ar 14:11 (2:1, 3:2, 4:3, 5:3) pieveicot Taizemes izlasi, liecina Latvijas Lakrosa federācijas sniegtā informācija.

Pasaules čempionāts ASV pilsētā Denverā norisinās no 10. līdz 19. jūlijam. Latvijas izlase grupas turnīrā spēlēs spēkojas pret Skotiju, Šveici un Taizemi. Kopumā čempionātā piedalās 38 valstsvienības.

Pirmajā apakšgrupas spēlē latvieši ar 5:10 (1:2, 2:1, 0:2, 2:5) piekāpās Šveices valstsvienībai.

Latvija vīriešu izlase pasaules čempionātos startē trešo reizi. Iepriekš, 2006.gadā izcīnīja 14. vietu un 2010. gadā 20. vietu.

Latvijas izlase uz pasaules čempionātu ir devusies 23 lakrosistu sastāvā ( 2 vārtsargi, 5 uzbrucēji, 6 aizsargi un 10 pussargi).

Latvijas lakrosa izlases sastāvs dalībai pasaules čempionātā:

Foto: Latvijas Lakosa federācija

vārtsargi - Kristaps Lācis, Gints Gūtmanis;

uzbrucēji - Miks Stabulnieks, Mārtiņš Āboliņš, Ģirts Sproģis, Artūrs Krastiņš, Kristofers Zariņš;

pussargi - Ronalds Zaumanis, Edgars Purmalis, Deivids Selters, Gatis Zeps, Kārlis Trankalis, Edgars Tauteris, Gļebs Šupeņko, Railijs Lasda, Īlaijs Lasda, Maikls Menakers;

aizsargi - Toms Biders, Krišjānis Volfs, Jurģis Pučka, Kaspars Siksna, Jurijs Mozžerikovs, Kaspars Veips.

Komandas galvenais treneris ir Pauls Dzintars Kalniņš.

Kā skaidro LFF, lakross ir komandu spēle, ko spēlē ar speciālām nūjām un bumbiņu. Spēles mērķis ir, piespēlējot bumbiņu pa gaisu, to raidīt vārtos. Lakross ir Kanādas nacionālais sporta veids, kurš ir populārs arī citās angliski runājošās valstīs, piemēram, ASV, Austrālijā, Lielbritānijā. Pēdējos gados lakross iegūst arvien lielāku popularitāti arī Eiropas valstīs.

Pirmais Pasaules čempionāts lakrosā notika 1967.gadā, pirmais Eiropas čempionāts – 1995.gadā.

Šobrīd Latvijas čempionātā darbojas astoņi vīriešu lakrosa klubi – Rīgā, Jelgavā, Saldus novada Druvā, Valmierā un Liepājā

Foto - Latvijas izlases spēle pret Šveici:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!