Foto: Publicitātes foto
Latvijas lakrosa izlase savā pēdējā pasaules čempionāta apakšgrupas cīņā ar rezultātu 7-17 (1:5, 2:6, 2:1, 2:5) piekāpusies spēcīgajai Skotijas izlasei.

Kā portālu "Delfi" informēja Latvijas Lakrosa federācijas pārstāvji, Latvijas izlase, ieņemot apakšgrupā trešo vietu, turpmāk čempionātā izslēgšanas spēlēs turpinās cīņu par 17.vietu. Kopumā čempionātā piedalās 38 komandas.

Pēc spēles pret Spāniju, Latvija cīnīsies pret Krievijas vai Norvēģijas izlasi. Uzvaras gadījumā būs iespēja spēlēt par 17. vietu, zaudējuma - 25.vietu.

Pirmā izslēgšanas spēle Latvijas izlasi sagaida jau šovakar, 14.jūlijā, cīnoties pret Spāniju.

Foto - Latvijas lakrosa izlase pirms spēles pret Skotiju:

Jau vēstīts, ka Pasaules čempionāts ASV pilsētā Denverā norisinās no 10. līdz 19. jūlijam. Latvijas izlase grupas turnīrā spēlēs spēkojas pret Skotiju, Šveici un Taizemi.

Kā skaidro LFF, lakross ir komandu spēle, ko spēlē ar speciālām nūjām un bumbiņu. Spēles mērķis ir, piespēlējot bumbiņu pa gaisu, to raidīt vārtos. Lakross ir Kanādas nacionālais sporta veids, kurš ir populārs arī citās angliski runājošās valstīs, piemēram, ASV, Austrālijā, Lielbritānijā. Pēdējos gados lakross iegūst arvien lielāku popularitāti arī Eiropas valstīs.

Pirmais Pasaules čempionāts lakrosā notika 1967.gadā, pirmais Eiropas čempionāts – 1995.gadā.

Šobrīd Latvijas čempionātā darbojas astoņi vīriešu lakrosa klubi – Rīgā, Jelgavā, Saldus novada Druvā, Valmierā un Liepājā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!