Foto: Publicitātes foto

Latvijas kvartets pasaules orientēšanās sporta čempionāta ievadā notikušajās jauktās sprinta stafetes sacensības ierindojās 17.vietā 34 komandu konkurencē, informē Latvijas Orientēšanās sporta federācija.

Jauktās sprinta stafetes pasaules čempionātā ir ieviestas pirmo reizi. Latvijas komanda izvēlējās pietaupīt pāris līderus turpmākajām distancē un nestartēja spēcīgākajā sastāvā.

Uz starta līnijas pirmajā etapā stājās Laura Vīķe, kura individuālajās sprinta sacensībās nekvalificējās finālam. Šoreiz L. Vīķei izdevās daudz sekmīgāks starts un pirmajā etapā Latviju izvirzīja 19.vietā, bet tikai nepilnu minūti (+0:58) aiz līderiem. Pēc finiša Vīķe atzina, ka augstāk finišēt neļāvis tikai skriešanas ātrums. Pielijušo un slideno ielu dēļ tika piedzīvots arī kritiens, kurš, kā sportiste atzina, izsita no iegūtā ritma.

Otrajā etapā spēcīgi sāka Artūrs Pauliņš un jau bija krietni pietuvojies līderiem, vienu brīdi pat izvirzoties 9.vietā, bet tad piedzīvoja neizskaidrojamu vājumu, reiboni un, lai nezaudētu samaņu, būtiski samazināja ātrumu distances beigu daļā. Pat par spīti tur zaudētajam laikam, Pauliņš pacēla komandu uz 15.vietu.

Trešajā etapā startēja šī čempionāta debitants Dāvis Dišlers, kuram neizdevās izturēt konkurentu ātrumu un atkāpties uz 20.vietu. Pēc paša sportista domām, tika zaudēts laiks arī divās ceļu variantu izvēlēs.
A
ija Skrastiņa pēdējā etapā devās ar domu īpaši neriskēt, taču tāpat uzrādīja labu skriešanas ātrumu. Diemžēl daudz laika tika zaudēts skatītāju etapā, kurā bija jāpagriež karte uz otru pusi un jāturpina distance pēc marķētā posma. Skrastiņa karti apgrieza jau marķētā posma sākumā un sāka orientēties no nepareizā punkta, līdz ar to marķētā posma beigās aizskrienot pa nepareizo ielu. Lai gan kļūme tika ātri labota, sprintā tik svarīgās sekundes jau bija zaudētas. Taču arī tas neliedza Aijai pacelt komandu uz 17.vietu finišā, piecas minūtes aiz uzvarētājiem - Šveices izlases.

Trešdien ar garo distanci sāksies tā pasaules čempionāta daļa, kas norisināsies mežā. Lai gan pēdējā laikā Edgaru Bertuku ir vajājušas dažādas veselības problēmas, viņš paliek galvenā cerība uz medaļām Latvijas izlases sastāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!