Foto: Publicitātes foto
Latvijas modernās pieccīņas sportists Ruslans Nakonečnijs svētdien izcīnīja negaidītu uzvaru Ēģiptē notiekošajā Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā.

Pēc paukošanas Nakonečnijs atradās vien septītajā vietā, taču spēja savu situāciju uzlabot pēc peldēšanas, kurā viņš bija trešais. Tiesa, jāšanā Latvijas sportists uzrādīja pieticīgāku rezultātu, palikdams 19.vietā, bet apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā viņš spēja būt labāks pār gandrīz visiem konkurentiem, uzrādot otro ātrāko laiku un izcīnot uzvaru šajā posmā.

Visu disciplīnu summā Nakonečnijs izcīnīja 1465 punktus, par 12 punktu tiesu apsteidzot otrās vietas īpašnieku čehu Janu Kufu.

Iepriekš 25 gadus vecais Nakonečnijs sacensībās bija startējis zem Ukrainas karoga.

Tikmēr Latvijas pārstāvis pieredzējušais Deniss Čerkovskis šoreiz palika 17.vietā, summā tiekot pie 1397 punktiem. Latvijas atlēts pēc paukošanas bija 15.vietā, bet peldēšanā uzrādīja 28.labāko rezultātu. Savukārt jāšanā Čerkovskis bija septītais, kamēr apvienotajā skriešanas un šaušanas disciplīnā uzrādīja 18.rezultātu.

Jau vēstīts, ka sestdien pieredzējusī Jeļena Rubļevska izcīnīja 13.vietu, bet Olga Šišlova bija 32.pozīcijā.

Ar Pasaules kausa sezonu aizsākušās kvalifikācijas cīņas Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm. Turpinājumā Pasaules kausa posmi risināsies arī Itālijā un Ungārijā, bet finālsacensības jūnijā plānotas Baltkrievijā, uzvarētājiem vīriešu un sieviešu konkurencē iegūstot pirmās ceļazīmes uz Olimpiādi. Tāpat svarīgs būs augustā gaidāmais Eiropas čempionāts, kurā tiks sadalītas uzreiz astoņas ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm, bet vēl pa trim ceļazīmēm tiks sadalītas 2015. un 2016.gada pasaules meistarsacīkstēs.

Savukārt pēdējie seši olimpisko spēļu dalībnieki 2016.gadā tiks noteikti pēc vietas pasaules rangā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!