Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajā nedēļas nogalē Ventspils pludmalē par Latvijas čempioniem pludmales handbolā jau otro gadu pēc kārtas kļuva "Blue Jackets" vīriešu konkurencē un LSPA sievietēm, bet par čempionāta vērtīgākajiem spēlētājiem tika atzīti šo komandu spēlētāji, attiecīgi, Helmuts Tihanovs un Jekaterina Liepiņa, informēja Latvijas Handbola federācija.

Vīriešu konkurencē pirms pēdējā posma uz titulu pretendēja trīs komandas – esošie čempioni "Blue Jackets", vicečempioni "Celtnieks" un "Trigers Black Hawks". Šīm komandām pirms Ventspils posma bija pa astoņiem punktiem, kas aritmētiku tomēr padarīja gaužām vienkāršu – komanda, kas ieņemtu augstāku vietu, triumfētu arī kopvērtējumā.

Jāpiebilst, ka vadošās komandas bija spiestas iztikt bez vairākiem nozīmīgiem spēlētājiem – "Blue Jackets" nevarēja palīdzēt Austris Tuminskis un Ingars Dude (viņš gan nepiedalījās arī otrajā posmā Jēkabpilī), "Trigers Black Hawks" spēlēja bez Daiņa Krištopāna, bet "Celtnieks" rindās šajā posmā nebija Žaņa Malahova, Laura Eglīša un savainojumu guvušā Raita Puriņa.

Laika apstākļi Ventspils pludmalē nelutināja – sacensības iesākās ar spēcīgām lietusgāzēm, kas ar pauzēm turpinājās praktiski visas dienas garumā. Kamēr "Blue Jackets" un "Trigers Black Hawks" krāja uzvaru pēc uzvaras, "Celtnieks" pirmajā spēlē ar 1-2 pamanījās zaudēt Baltkrievijas komandai "Vityaz", kam tā bija pirmā (!) uzvara šīs sezonas čempionātā.

Kā izrādījās, "Vityaz" noslēdzošajam posmam bija gatavojušies nopietni un pēc diviem diezgan bezcerīgiem posmiem Ventspilī demonstrēja jau pavisam citu sniegumu. Galvenajiem favorītiem "Blue Jackets" un "Trigers Black Hawks" gan tika zaudēts, tomēr "Skrīveri" un "Tērvete" apspēlēti.

Līdz finālam aizcīnījās "Blue Jackets" un "Trigers Black Hawks", kas savā starpā tādējādi noskaidroja gan posma, gan čempionāta uzvarētājus. Katrā no puslaikiem nedaudz veiksmīgāki bija "Blue Jackets", kas spēlē triumfēja ar 2-0 un nosargāja pērn izcīnīto titulu. Trillera cienīga izvērtās spēle par trešo vietu posmā, kur tikās "Vityaz" un "Celtnieks". Pirmajos divos periodos komandas uzvaras dalīja uz pusēm, tāpēc uzvarētāju nācās noteikt pēcspēles izgājienos pret vārtsargu. Nedaudz veiksmīgāk sēriju iesāka "Vityaz" pēc trešajiem metieniem saglabājot vadību, tomēr pēdējos divos mēģinājumos nebija precīzi, kamēr "Celtnieks" savas iespējas izmantoja un izrāva uzvaru ar 6:5, spēlē gūstot panākumu ar 2-1. "Celtniekam" trešā vieta gan posmā, gan čempionātā.

Sieviešu konkurencē arī bija trīs titula pretendentes – "Salaspils", LSPA un "Dobeles REIR". Vispārliecinošāko sniegumu demonstrēja LSPA, kas pirmajās četrās spēlēs izcīnīja četras uzvaras un jau pirms pēdējā mača bija nodrošinājušas uzvaru gan posmā, gan kopvērtējumā. Pēdējā spēlē pret Salaspili, kas aizvadīja neveiksmīgu posmu, zaudējot pirmos četrus mačus, LSPA atļāvās zaudēt, taču uzvaras prieku tas nemazināja. Otrā vieta posmā nodrošināja arī otro vietu sezonas kopvērtējumā "Dobeles REIR". Ventspils posmā trešo vietu izcīnīja "Jēkabpils", bet kopvērtējumā viņas ierindojās ceturtajā vietā uzreiz aiz Salaspils.

Par Ventspils posma vērtīgākajiem spēlētājiem tika atzīti Edgars Vadzītis un Kristīne Kirejeva (LSPA), bet visa čempionāta vērtīgāko spēlētāju gods tika Helmutam Tihanovam (Blue Jackets) un Jekaterinai Liepiņai (LSPA).

Sezonas kopvērtējuma uzvarētāji saņēma naudas balvas – vīriešu čempionāta uzvarētāji "Blue Jackets" nopelnīja 1500 eiro, savukārt LSPA tika pie 1000 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!